Palangiškiai jau neilgai trukus turės galimybę sportuoti uždaruose teniso kortuose

Palangiškiai jau neilgai trukus turės galimybę sportuoti uždaruose teniso kortuose – juos įrengti planuojama Bangų gatvėje, numatomo statyti pastato antrajame aukšte. Čia taip pat bus įrengtos ir keturios teniso aikštelės. Apie tai savo Facebook paskyroje penktadienį, balandžio 30 d., pranešė Palangos meras. Mūsų Palangos žiniomis, kortai atsiras parduotuvės „Norfa" pastate.

Bangų gatvėje esančiame sklype jau projektuojamas dviejų aukštų „Norfa" pastatas. Kad jis geriau įsilietų į aplinką, pastato tūrinę kompoziciją sudarys trys skirtingų aukštų blokai. Su Bangų gatve ir atvira parkavimo erdve ribosis žemiausia pastato dalis.

Į antrajame pastato aukšte įrengtą sporto zoną lankytojai pateks liftu. Čia esančioje laukiamojo zonoje srautai pasiskirstys į vyrų ir moterų rūbines su dušais ir sanitariniais mazgais bei į pagrindines aikšteles. Vienu metu aikštyne galės sportuoti 24 klientai.

Ant pastato žemiausio korpuso stogo dalies numatyta įrengti terasą-kavinę, pirmajame pastato aukšte įsikurs prekybos centras.

Pasak Savivaldybės vyriausiojo architekto Vytauto Indreikos, Palanga iki šiol neturi uždarų teniso kortų, tad sportininkams treniruotis tenka kituose miestuose. „Pastačius uždarus teniso kortus Palangoje, atsiras galimybė ne tik profesionaliai sportuoti, bet ir aktyviai leisti laisvalaikį šaltuoju metų laikotarpiu. Kurorte planuojami įrengti uždari teniso kortai atitiks tarptautiniams Davis Cup turnyrams keliamus reikalavimus, o juk legendinės Palangos teniso trenerės Birutės Rabikaitės auklėtiniai yra atstovavę Lietuvos komandai šiuose turnyruose“, – atkreipė dėmesį V. Indreika.

18:01, balandžio 24 d.