Palangos kultūros ir jaunimo centro „Grubiojo” teatro sėkmė teatrų apžiūros šventėje „Atspindžiai”

„Atspindžiai“– didžiausias suaugusiųjų mėgėjų teatrų festivalis, kuriame dalyvauja ryškiausi visų Lietuvos regionų miestų ir miestelių suaugusiųjų teatrai. Nuo 1991 m. organizuojami „Atspindžiai“ šiemet vyksta 25-ą kartą.

Kas dveji metai Lietuvos nacionalinio kultūros centro kartu su Lietuvos mėgėjų teatro sąjunga rengiamoje šventėje dalyvauja iki 100 pajėgiausių šalies teatrų su naujausiais, pagal lietuvių ar užsienio dramaturgiją sukurtais skirtingų žanrų, stilių spektakliais. Rengiami trys turai: vietinis, regioninis ir respublikinis. 

Šiemet I ture (vietos apžiūrose) suvaidinta 115 spektaklių. Dėl epidemiologinės padėties II turas vyko virtualioje erdvėje. „Atspindžių“ vertinimo komisija peržiūrėjo ir įvertino 66 spektaklius.

Labai džiaugiamės, kad tarp geriausių Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų yra ir Palangos „Grubusis” teatras. „Grubiojo“ teatro spektaklis „Tanato viešbutis“ pagal Andre Morua novelę „Mirties pensionas“ (scenarijaus autorius ir režisierius Virginijus Milinis) surinko 95 balus iš šimto ir tik vienu balu nusileido Telšių Žemaitės dramos teatrui. Sveikiname spektaklio kūrybinę komandą ir linkime didelės sėkmės III ture.

III turas keliamas į 2021 m. pavasarį. Baigiamąją šventę numatoma surengti gegužės 7-9 d. Birštono kultūros centre.

Parengta pagal Lietuvos nacionalinio kultūros centro informaciją
Palangos Grubusis'' teatras didžiausias suaugusiųjų mėgėjų teatrų festivalis Atspindžiai
18:01, balandžio 24 d.