Vyriausybė nutarė karantiną pratęsti iki gruodžio 18-osios

Aurelijus Veryga / E. Blaževič/LRT nuotr.

Ministrų kabinetas trečiadienį nutarė, kad visoje šalies teritorijoje įvestas karantinas turi būti pratęstas iki gruodžio 18 dienos.

Antrasis visuotinis karantinas šalyje buvo įvestas lapkričio 7-ąją ir, kaip buvo numatoma, turėjo baigtis lapkričio 29-ąją. Tačiau negerėjant epidemiologinei situacijai, nutarta jį pratęsti. Kaip anksčiau sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, pirminė idėja buvo karantiną pratęsti mėnesiui – iki naujųjų metų. Tačiau tokio pasiūlymo buvo atsisakyta, paliekant teisę dėl spręsti naujai Vyriausybei.

Vyriausybės nutarime numatoma, kad karantinas galios iki gruodžio 17 dienos 24 val. Kitaip tariant, jei nebus dar kartą pratęstas, karantinas nustos galio gruodžio 18 dieną.

„Nors matome tam tikrą atvejų skaičiaus augimo sulėtėjimą, bet vis dėlto turime sudėtingą situaciją“, – Vyriausybės posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Tiesa, nors karantinas ir pratęsiamas, švelninamos kai kurios jo sąlygos. Pavyzdžiui, ketinama leisti lankyti muziejus, o tai pastarąsias tris savaites nebuvo leistina. Nutarimo projektu siūloma leisti lankyti muziejus ir galerijas ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, užtikrinant 10 kv. m. muziejaus ar galerijos lankomą plotą vienam lankytojui, laikantis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, bei leisti ekskursijas iki 5 asmenų.

Tačiau toks reguliavimas turėtų įsigalioti gruodžio 10 dieną, o Vyriausybė iki to laiko, matydama, kad situacija prastėja, galėtų apsigalvoti.

Modesta Gaučaitė-Znutienė,

18:01, balandžio 24 d.