Artėjant Vėlinėms gyventojai raginami nepamiršti saugumo

Savaitgalį minint Vėlines, gerokai aktyviau, nei įprastai, bus lankomi artimųjų kapai. Mirusiuosius pagerbti norintys gyventojai raginami tai daryti saugiai – lankant artimųjų kapus, nesiburiuoti didesnėmis grupėmis, laikytis saugaus socialinio atstumo, nepamiršti ir kitų saugumo priemonių. Pagerbus mirusiuosius, gyventojai raginami šiais metais vengti giminių ar draugų susibūrimų.

Siekiant kuo labiau stabdyti COVID-19, palangiškiai, kaip ir visos šalies gyventojai, raginami kasdien laikytis visų įmanomų saugumo priemonių, susijusių su COVID-19 ligos plitimo prevencija: vengti tiesioginio fizinio kontakto, nesiburti į grupes, bendrauti tik šeimose, atidėti asmenines šventes, užtikrinti taisyklingą kaukių dėvėjimą, laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, laikytis tinkamos rankų higienos, kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo, tinkamai valyti aplinką ir pan.

Jei pasijutote ar jaučiatės prastai, likite namuose. Jeigu pasireiškė karščiavimas, kosulys, sunku kvėpuoti, telefonu kreipkitės medicininės pagalbos.

Palangos miesto savivaldybė yra geltonojoje zonoje, todėl mūsų mieste netaikomi karantino ribojimai, galioja visai šaliai taikomos rekomendacijos. Palangoje apsaugines veido kaukes privaloma dėvėti viešajame transporte bei prekybos ir paslaugų teikimo vietose. Jei įmanoma, likite namuose, nevykite į kitas savivaldybes ir venkite nebūtinų susibūrimų.

Tačiau jei vykstate į kitą savivaldybę, kurioje paskelbtas karantinas, laikykitės nustatytų ribojimų. Karantino zonoje esančiose vietovėse visose viešose vietose privalomos apsauginės veido kaukės, išimtis taikoma tik už gyvenamosios vietovės ribų ir kai šalia nėra kitų asmenų 20 metrų spinduliu, išskyrus šeimos narius. Būriuotis galima ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis (tarp grupių 2 metrų atstumas). Jei naudositės viešuoju transportu, reikia laikytis 1 metro atstumo, užimti tik sėdimas vietas. Religinių apeigų metu rekomenduojama laikytis mažiausiai 1 metro atstumo, dėvėti apsaugines veido kaukes, apeigas organizuoti taip,  kad būtų išvengta susibūrimų, arba išvis susilaikyti nuo religinių apeigų atlikimo.

Rūpinkimės savo bei artimųjų saugumu ir būkime sveiki.

18:01, balandžio 24 d.