Įvyko Lietuvos Kyokušin Karate federacijos nuotolinės moksleivių KATA pirmenybės - “Juodo diržo kelias"

Praėjusį savaitgalį įvyko Lietuvos Kyokušin Karate federacijos organizuojamos nuotolinės moksleivių KATA pirmenybės - “Juodo diržo kelias”. KATA rungtis - tai  kovos su šešėliu technikos demonstravimas, atliekant rankų bei kojų smūgių kombi-nacijas įvairiose stovėsenose. 

Tiesa, šįkart, dėl karantino sąlygų, renginys pirmą kartą organizuotas virtualioje erdvėje. Tačiau tai nesustabdė perspektyvių sportininkų ir varžybose sudalyvavo per 250 kovotojų iš visos Lietuvos. Šiose varžybose startavo ir eilę metų stipriausia Karate Kyokušin mokykla “SHODAN”. Palangiškių pasirodymas buvo sėkmingas, renginio metu iškovoti 4 apdovanojimai iš kurių 1 aukso ir 3 sidabro.

Čempiono titulą U13 amžiaus grupėje iškovojo Airidas Tarnys. Pirmoje kovoje buvo nugalėtas varžovas iš Marijampolės, o finale laimėta prieš klubo draugą. Iškovotos dvi pergalės užtikrino palangiškiui čempiono vardą. 

Vicečempiono vardą U9 amžiaus grupėje pelnė Deimonas Drungilas, kuriam pavyko  įveikti vieną varžovą, tačiau finale teko pripažinti klaipėdiečio pasirodymą. Sidabro medalį taip pat laimėjo Aras Barzdžius, kuris varžėsi kitoje U9 amžiaus grupėje, jam taip pat pavyko įveikti vieną varžovą, tačiau finale buvo nusileista priešininkui iš Klaipėdos. U13 amžiaus grupėje vicečempiono vardą iškovojo Aras Vaičiūnas laimėjęs vieną kovą, o finale po atkaklios kovos nusileidęs klubo draugui.

Karatė mokyklos “SHODAN” trenerių komanda džiaugiasi, kad sportininkams buvo sudaryta galimybė išbandyti jėgas unikaliose varžybose, pasisemti naujos patirties, nugalėti savo baimes. Tiesa, toks pergalių skaičius parodė ne tik nusiteikimo, bet, visų pirma, nuoseklaus darbo rezultatus. Visą karantino laikotarpį vyko online treniruotės, mokiniai palaikė fizinį pasirengimą, lavino technikos žinias. 

Galbūt tai puikus startas prieš dar didesnį renginį, mat jau birželio 13 d. karatistai turės galimybę susikauti su geriausiais Europos kovotojais. Karate pasaulio atstovai aktyviai ruošiasi pirmajam nuotolinisam Europos KATA čempionatui. 

Kalbant apie technikos tobulėjimą, dar vienas itin svarbus žingsnis kovotojo kelyje - aukštesnis diržas. Vos prieš kelias dienas sportininkai jau sugrįžo į įprastas grupes ir  nuotoliniu būdu pradėtą darbą tęsia gyvai - ruošiamasi birželio 27 d. kvalifikaciniam diržų kėlimo egzaminui.

18:01, balandžio 24 d.