Pirmojo Palangos miesto burmistro Jono Šliūpo namai vėl laukia lankytojų

Švelninant karantino sąlygas, gegužės 8 d. duris atveria vienas iš Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinių – Palangoje veikiantys pirmojo šio miesto burmistro Jono Šliūpo namai. Atvykę lankytojai turės galimybę ne tik susipažinti su išskirtine asmenybe, bet ir pajusti autentišką tarpukario atmosferą.

„Jonas Šliūpas įprastai pristatomas kaip tautinio judėjimo veikėjas, tačiau jo biografija spalvingesnė, nei įprasta manyti: tai buvo išskirtinė asmenybė, laisvamanis, eruditas, pirmasis Palangos miesto burmistras. Gyvendamas ir dirbdamas Palangoje jis buvo apsistojęs būtent šiame name, kuriame šiandien veikia muziejus. Jo ekspoziciją papildo tarpukario Lietuvos inteligento būstui būdingos interjero detalės“, – sako Jono Šliūpo memorialinės sodybos vadovė Nijolė Laužikienė.

Muziejuje šiuo metu veikia ir paroda „Vasario 16-osios Akto signatarai – Palangos progimnazijos auklėtiniai“, kuri leis sužinoti kodėl net keturi iš 21 Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų yra Palangos progimnazijos ugdytiniai.

Laikantis saugumo reikalavimų karantino metu lankytojų srautas gali būti ribojamas: patekti į muziejų vienu metu galės ne daugiau nei 6 lankytojai. Atvykti į muziejų leidžiama dviejų lankytojų grupėmis arba didesnėmis, jeigu ją sudaro vienos šeimos nariai. Lankytojai privalo dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus atstumo.

Jono Šliūpo memorialinė sodyba Palangoje lankytojus priims nuo gegužės 8 d. Dėl galiojančio karantino muziejus dirbs pasikeitusiu grafiku: penktadieniais–šeštadieniais nuo 11 iki 18 val., sekmadienį nuo 11 val. iki 16 val.

18:01, balandžio 24 d.