Neteisėtai ilgą laiką laikytas prekybos kioskas pagaliau pašalintas į ginčą įsikišus Viešosios tvarkos skyriui

Palangos miesto savivaldybės administracijos Rinkliavų skyriui išdavus leidimą prekiauti ar teikti (viešojo maitinimo) paslaugas J. Basanavičiaus gatvėje atsirado laikinas statinys - prekybos kioskas.  2018-06-01 pasibaigus galioti išduotam leidimui šis statinys ir toliau sėkmingai stovėjo.

Paslaugas teikęs asmuo atsisakė geruoju pašalinti naudotą pagal išduotą leidimą laikiną statinį. Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriuje pareigūnams pradėjus aiškintis aplinkybes buvo pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl Palangoje galiojančių Prekybos viešoje vietoje taisyklių ir Palangos miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimo, ko pasekoje tyrimas pabaigtas priėmus nutarimą skirti administracinio poveikio priemonę ir komercine veikla užsiėmęs asmuo buvo įpareigotas savo lėšomis, kaip numato teisės aktai, iki 2020-02-10 dienos pašalinti neteisėtai laikomą laikiną statinį.

Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnams kontroliuojant kaip yra vykdomas įteiktas reikalavimas, 2020-02-10 nuotraukose buvo užfiksuota, kad laikino statinio naudotojas pakluso Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų reikalavimui ir pašalino minėta laikiną statinį.

Pastebėtina tai, kad netoliese stovėjusio laikino statinio atsiras kurorte dažnai koncertavusį maestro Vytautą Kernagį įamžinanti jo vardu pavadinta alėja. 

18:01, balandžio 24 d.