Prieš pasiruošimą sezonui – naujų įspūdžių kupina Kuršių kelionė į Kiniją

Rugpjūčio 13-23 dienomis „Palangos Kuršių“ klubas viešėjo Kinijoje, kur dalyvavo draugiškame 4 šalių turnyre. Be kurorto komandos turnyre varžėsi ir jau 8 metus iš eilės Belgijos čempionų karūnos neužleidžianti bei FIBA Čempionų Lygos turnyre dalyvaujanti „Filou Oostende“, aukščiausioje Slovėnijos krepšinio lygoje rungtyniaujanti „Rogaška“ bei turnyro šeimininkė rezervinė Kinijos nacionalinės krepšinio rinktinės komanda. Į Kiniją išvykusių 11 žaidėjų rinktinę sudarė 9 komandos peržiūroje dalyvavę krepšininkai bei 2 sutartis su „Palangos Kuršiais“ turintys žaidėjai – Tautvydas Vyšniauskas ir Rimantas Daunys.

Kartu su komanda keliavo ir visas „Palangos Kuršių“ štabas kartu su naujuoju komandos vairininku Mindaugu Janiška priešakyje. Vyriausiajam treneriui tai buvo pirmoji proga iš arčiau susipažinti su kitą sezoną Palangos miesto komandos marškinėlius vilkėsiančiais Tautvydu ir Rimantu bei išbandyti kitus 9 į komandos dvyliktuką pretendavusius žaidėjus.

Rugsėjo 14-osios rytą į beveik 3 milijonus gyventojų talpinantį Huzhou miestą Zhejiang provincijoje atvykę „Palangos Kuršiai“ neilgai trukus jau tikrino 3 tūkstančius žiūrovų talpinančios Huzhou miesto arenos lankus. Kitos dienos rytą komanda pradėjo naikindama beveik parą trukusios kelionės nuovargį štanginėje, o vakarinėje treniruotėje „Palangos Kuršiai“ ruošėsi jau kitą dieną prasidėsiančiam 3 iš eilės rungtynių maratonui.

Pirmosiose rungtynėse palangiškių laukė daugkartinių Belgijos čempionės „Filou Oostende“ išbandymas, Rugsėjo 17 dieną komanda susitiko su Slovėnų „Rogaška“, o turnyrą vainikavo dvikova su šeimininke – rezervine Kinijos krepšinio rinktine. Bendroje įskaitoje ketvirti likę „Palangos Kuršiai“ kitą dieną iškeliavo į Shaoxing miestą, kur laukė dar vienas susitikimas su „Rogaška“. Prieš mūsų kurorto komandos rungtynes miesto areną užpildžiusių žiūrovų dėmesį kaustė šešiolikmečių Lebrono Jameso ir Dwyane’o Wade’o sūnų atstovaujamos „Sierra Canyon“ mokyklos dvikova su Kinijos šešiolikmečių rinktine.

„Palangos Kuršiai“ aktyviai tęsia komplektaciją ateinančiam 2019-20 metų sezonui, o sutartis su komanda jau turi Aidas Viskontas, Quincy Tayloras, Tautvydas Vyšniauskas, Edgaras Danys, Rimantas Daunys ir Mykolas Dieninis.

18:01, balandžio 24 d.