Civilinės aviacijos administracija sustabdė „Small Planet Airlines“ licenciją

E. Genio/LRT nuotr.

Jurgita Lapienytė

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas priėmė sprendimą netenkinti „Small Planet Airlines“ įmonės prašymo kelti restruktūrizacijos bylą bendrovei, 15min informavo bendrovės Komercijos direktorius Simonas Bartkus. Civilinė aviacijos administracija nuo 29 dienos sustabdė bendrovės veiklos licenciją. Tikinama, kad „Tez Tour“ ir „Novaturo“ skrydžiai vyks kaip ir numatyta – juos vykdys kitas oro vežėjas. 

Neiškėlė restruktūrizacijos bylos

„Šiandien Vilniaus apygardos teismas priėmė nutartį, kuria atsisakė kelti restruktūrizavimo bylą“, – 15min informavo Simonas Bartkus.

Jis informavo, kad nutartis gali būti per 7 dienas apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui. Ar nutartį skųs, kol kas jis neatskleidė.

„Bendrovė susipažins su teismo argumentais ir spręs dėl tolimesnių veiksmų“, – taip trumpai situaciją pakomentavo bendrovės atstovas.

Sustabdė licenciją

Civilinės aviacijos administracija informuoja, kad 2018 m lapkričio 28 d. CAA direktoriaus įsakymu Nr. 4R-170 licencija vykdyti oro susisiekimą, išduota UAB „Small Planet Airlines“, yra sustabdyta nuo 2018-11-29 00:01 val. vietos laiku.

Kelionių organizatorių AB „Novaturas“ ir UAB „Tez Tour“ organizuojamos kelionės vyks kaip numatyta, skrydžius vykdys kitas oro vežėjas. Nuo lapkričio 29 dienos „Tez Tour“ poilsiautojai atostogų vyks užsakomųjų skrydžių bendrovės „GetJet Airlines“ orlaiviais. Su naujuoju partneriu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Keleivius gabensianti bendrovė „GetJet Airlines“ skrydžius vykdys analogiškais lėktuvais.  

Pirmasis „GetJet Airlines“ numatytas skrydis bus vykdomas į Egiptą – 90 keleivių vyksta į Hurgados kurortą ir 90 – į Šarm aš Šeichą. Tiek pat turistų iš Egipto bus parskraidinta namo, į Lietuvą.

„Tez Tour“ atstovė patikino, jog poilsiautojai gali jaustis ramūs – visi kelionių organizatoriaus įsipareigojimai bus vykdomi. Poilsiautojai atostogų bus skraidinami pagal iš anksto numatytą skrydžių grafiką.

„Mums svarbu, jog „Small Planet Airlines“ profesionaliai vykdė įsipareigojimus iki paskutinės minutės, – sakė I. Aukštuolytė. – Taip pat teigiamai vertiname mūsų naujojo vežėjo „GetJet Airlines“ operatyvumą bei gebėjimą laiku ir sklandžiai perimti mūsų poilsiautojų gabenimą jų pasirinktomis žiemos atostogų kryptimis“. 

J. Gintilas, BNS nuotr.

Neįtikino „investicijų protokolas“

Šią savaitę „Small Planet Airlines“ pranešė, kad su neįvardijamu investuotoju pasirašė investicijų protokolą. Bendrovė atsisakė atskleisti, kas yra tas investuotojas.

Šią savaitę Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas Joris Gintilas BNS sakė, kad įmonė bent jau kol kas neįrodė, kad iš tiesų turi investuotoją.

„Kas investuotojas, yra paslaptis, bet galiu atskleisti, kad iš to, ką jie pateikė, mes nematome, kad tas investuotojas turi realių ir įrodymais pagrįstų ketinimų investuoti. Yra galbūt norai, bet šiai dienai investuotojo neturime“, – BNS sakė J. Gintilas.

15min.lt

18:01, balandžio 24 d.