Palanga žingsnis po žingsnio ketina tapti ir pasaulinio lygio šokių stovyklų vieta (nuotraukų galerija, vaizdo įrašai)

„V.P.“ nuotr.

Fausta Simaitė

Vasara Palangoje netrūko ne tik įvairiausių renginių, bet ir stovyklų  vaikams bei suaugusiems. Pastaroji, pramoginių šokių stovykla sukvietė į pajūrį ne tik lietuvius, bet ir svečius iš užsienio. Baltarusiai, latviai, estai ir net ispanai liko sužavėti ne tik kompetentingų trenerių darbu, bet ir vasaros sostinės gožiu.

Palanga užburia

Minsko pramoginių šokių klubo „Liudmila“ vadovė Liudmila Cyrkun pasakoja savo potyrius ir išgyvenimus Palangoje su dideliu džiaugsmu.

“Visų pirma, Palangoje yra nuostabi bazė, sporto centro kompleksas. Užsieniečiai, atvykę čia, yra apstulbę ne tik dėl salės, persirengimo kambarių, stadiono, bet ir dėl paties miesto grožio. Labai svarbu, kad čia yra jūra, kad galime kvėpuoti grynu oru, jodu. Palanga – nuostabus miestas, o Sporto centro arenoje mums yra labai jauku, gera dvasiškai. Be to, arenos direktoriaus pavaduotojas Saulius Simė, dėl kurio čia ir atsidūrėme, mus pavergė savo nuoširdumu ir geranoriškumu, mes važiuojame pas jįį svečius ir stengiamės atvežti į Palangą vis daugiau žmonių iš skirtingų šalių”.

Palangos sporto centro arenos kolektyvas sportinių šokių stovyklą rengia jau antrus metus iš eilės. Stovykla pritraukia ne tik sportininkus, bet ir miesto svečius, kurie susiburia pasigrožėti šokiais.

Ateities planuose – solidus projektas

L.Cyrkun, Baltarusijos kolektyvo šokių vadovė, paklausta, kokie yra šios stovyklos ateities planai, net neabejodama atsako: “Paversti šią stovyklą tarptautiniu projektu, kuris neturi nieko panašaus – štai ko mes siekiame. Praėjusiais metais čia buvo tik baltarusiai ir pora lietuvių šokėjų. O šiemet mano dukra šoka už Lietuvą kartu su lietuviu, su kuriuo susipažino praėjusių metų stovykloje. Berniuko tėvai yra treneriai ir vadovai,jų dėka dabar į Palangą susirinko ženkliai daugiau šokėjų iš Lietuvos.Pavyzdžiui, šiemet kartu su mumis treniruojasi ir estai, atvykę net iš trijų skirtingų šokių klubų. Kadangi stovykla tampa tarptautinė, prisijungė net ispanai. Tai rodo, kad sumanymas perauga į tarptautinį projektą, mūsų tikslas jį padaryti dideliu ir solidžiu tarptautiniu šokių renginiu, kuris išsiskirs ne tik repeticijoms pasirinktu kurortu, bet ir poilsiu, grynu oru, jūra ir, žinoma, specialistais, jų kviesime dar daugiau. Mes galime tai padaryti, sukurti analogų neturinti projektą, nes su juo dirbanti komanda yra labai aukšto lygio“.

Palanga – sporto ir rekreacijos centras

Martynas Kūra, šešis kartus tapęs Lietuvos čempionu įvairaus amžiaus grupėse, turintis 19 metų šokių trenerio patirties, taip pat neslepia susižavėjimo stovykla.

“Kasmet džiaugiamės turėdami galimybę grįžti į Palangą. Renginys persikėlė iš Klaipėdos į vasaros sostinę, kasmet auga ne tik dalyvių, kurių šiemet 150, trenerių skaičius, bet ir žiūrovų gausa. Šiemet susilaukėme daug užklausų iš viso pasaulio dėl dalyvavimo stovykloje ateinatį sezoną. Šokėjai atranda Palangą ne tik kaip naują turizmo vietą, bet atranda kaip sporto ir rekreacijos centrą. Tai džiugina mus, juk Lietuva ir mūsų sportinių šokių kolektyvas – “Žuvėdra”, neatsiejama Lietuvos dalis”, - kalbėjo M.Kūra.

Projekto idėja gimė Palangos sporto centro arenos kolektyvui bendradarbiaujant su vienu iš stipriausių Baltarusijoje pramoginių šokių klubu “Liudmila”. Kartu su šokiu kolektyvu į Lietuvą atvyko ir garsus akademikas Aleksandras Gladčenko, kuris vedė stovyklautojams specialias mankštas.

„V.P.“ inf.

18:01, balandžio 24 d.