Tobulas atsisveikinimas: paskutinis vasaros savaitgalis kurorte pažers renginių gausą

Fausta Simaitė

Kaip ir kasmet vasara praskiejo pernelyg greitai, tačiau ši buvo išskirtinė, ji lepino poilsiautojus ne tik geru oru, naujomis, dėmesio vertomis vietomis, bet ir renginių gausa. Paskutinį vasaros savaitgalis pajūrio svečiams taip pat pažers gausybę projektų, tinkančių ir mėgstantiems romantiką, ir aktyvesnį laisvalaikį. Šokiai, koncertai, parodos, filmai po atviru dangumi ir jūra – tobulas atsisveikinimas su vasara.

Vasarą lydės ir Šimtmečio laužai

Paskutinį rugpjūčio šeštadienį jūros pakrantę papuoš simboliniai trijų Baltijos šalių laužai, kurie primins žmonėms apie draugystę, vienybę ir istoriją, kurią kaimyninės šalys išgyveno prieš daug metų. „Senovinė ugnies naktis“ iniciatyva kviečia visus miesto svečius kartu švęsti Baltijos jūros šalių šimtmečius ir uždegti laužus drauge. Laužai bus uždegami 20.30 val. prie Palangos gelbėjimo stoties, tilto, Birutės parko, Nemirsetoje, Monciškėse ir kitur.

Lauks net keli koncertai

Muzikos gurmanams šį šeštadienį kaip niekad nuskilo, nes ausiai mielų garsų jie suras kone kas antrame Palangos restorane ar kultūrinėse erdvėse.

Muzikos klube „Vandenis“  šiandien 20 val. savo balsu svaigins Alina Orlova, tituluojama viena įdomiausių ir perspektyviausių atlikėjų Lietuvoje. G.Skaraitienės/ „Žmonės“ nuotr.

Muzikos klube „Vandenis“ 20 val. savo balsu svaigins Alina Orlova, tituluojama viena įdomiausių ir perspektyviausių atlikėjų Lietuvoje. Jos muzika jau seniai perlipo mūsų šalies sienas, o koncertai Vakarų Europoje surenka pilnas sales gerbėjų.

O štai kitame Palangos kampelyje„Kablys + Jūra“ 2 val. muzikos sceną užvaldys atlikėjas Junior A.Jaunas ir daug pasiekęs atlikėjęs svečiuojasi Palangoje pirmąjį kartą, iš tarptautinių vandenų sugrįžęs tiesiai prie Baltijos jūros, vaikinas žada nustebinti.

Mėgstantiems šokių ritmus „Rąžė“ pasiūlys ne tik pasiklausyti muzikos, bet ir patrepsėti, mat čia šeštadienį savo muzikos garsus skleis grupė „Without letters“, žaidžianti su gitarų stygomis. Ankstyvosios klubinės kultūros įkvėpta grupė pradės koncertuoti 20 val.

Sulaukta svečių iš Izraelio

O štai kultūros pieva „I Love Palanga“ kartu su Izraelio Ambasada Lietuvoje ir Palangos miesto savivaldybe šeštadienį, rugpjūčio 25 d., kviečia į baigiamąjį projekto „Muzika iš Izraelio“ koncertą, kuriame pasirodys kompozitorius, prodiuseris, multiinstrumentalistas, dainų autorius ir atlikėjas Eldadas Zitrin.

Šis koncertas užbaigs koncertų ciklą, kurio metu Palangą aplankė trys šiuolaikinės Izraelio muzikos scenos atstovai: birželio 30 d. kultūros pievoje koncertavo atlikėjas ORI, o liepos 14 d. - grupė „JonZ“.

Eldadas Zitrin - muzikantas, prodiuseris, aranžuotojas, dainų autorius ir multiinstrumentalistas. Nepriklausomai nuo to, ar jis dirba su populiariąja, klasikine ar pasaulio muzika, geba talentingai harmonizuoti skirtingus muzikinius stilius ir žanrus į originalias, novatoriškas kompozicijas.

Savo pirmąjį solo muzikos projektą Eldadas išleido 2017 m. pradžioje. Dvigubame albume sugulė pop/indie ir klasikinio fortepijono kūriniai. O nuo 2016-ųjų savo originalią muziką Eldadas ėmė atlikti kaip „žmogus-orkestras“, pasitelkdamas bei sluoksniuodamas įvairius efektus ir akustinius bei elektrinius instrumentus, fortepijoną, sintezatorius, akordeoną, mandoliną, saksofoną, būgnus, vokalą, perkusiją ir kt. Eldado idėja - suteikti auditorijai kitokį klausymosi patyrimą, prilygstantį apsilankymui įrašų studijoje, kuri koncerto metu ir virsta scena. Tokiu būdu Eldadas lieja savo kūrinių sluoksnius, o auditorija gali išgirsti kiekvieną muzikos detalę atskirai - girdėdami, matydami ir suprasdami, kaip dainos auga nuo vieno instrumento iki pilnaverčio kūrinio.

Paskutinieji „Lietuvos balso“ nokautai

Tiems, kurie nuspręs pasidžiaugti vasara ir po savaitgalio, džiugi žinia – Palangos sporto centro arenoje pirmadienį vyks paskutinis vieno žymiausių Lietuvoje muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ filmavimas. Rugpjūčio 27-ąją dieną vyksiantys dalyvių nokautai bus paskutinieji šią vasarą. Tai puiki proga ne tik susitikti su projekte dalyvaujančiomis žvaigždėmis Inga Jankauskaite, Donatu Montvydu, Rolandu Mackevičiumi, Justinu Jaručiu, Leonu Somovu, bet ir būti pirmiems bei išgirsti naujus, dar neatrastus Lietuvos balsus.

Puiki proga ne tik susitikti su projekte dalyvaujančiomis žvaigždėmis I. Jankauskaite, D.Montvydu, R.Mackevičiumi, J.Jaručiu, L.Somovu, bet ir būti pirmiems bei išgirsti naujus, dar neatrastus Lietuvos balsus. Organizatorių nuotr.

Naktinis gyvenimas

Tiems, kuriems dienos malonumų neužtenka, o energijos vis dar per akis, didžiausias naktinis klubas, įsikūręs pagrindinėjemiesto gatvėje „Exit“, kviečia šokti iki pat ryto. Šeštadienį čia vyks paskutinieji šio sezonai šokiai, o už DJ pulto stos „Radistai“. Pats klubo kolektyvas šį renginį įvardija vasaros sezono uždarymu ir žada lankytojams ilgiausius šokius.

Klubas „Exit“ kviečia šokti iki pat ryto. Šeštadienį čia vyks paskutinieji šio sezonai šokiai, o už DJ pulto stos „Radistai“. Organizatorių nuotr.

O štai kitame šokių klube „Mojo“ vyks„Lietuvos balso“ nokautų dūzgės.

Galima pažiūrėti ir spektaklius

Mėgstantiems atsipalaiduoti ir paganyti akis į scenoje lakstančius veikėjus „Ramybė“ siūlo dėmesio vertus spektaklius tiek šeštadienio, tiek sekmadienio vakarais.

Šeštadienį 20 val. chaosą klube kels visų pamėgta komedija „Urvinė moteris“. Tai spektaklis, skirtas ne tik vaikų turinčioms moterims, bet visiems norintiems ne tik pasidžiaugti, bet ir pasijuokti iš šiuolaikių motinų džiaugsmų ir iššūkių. Aktorė Gintarė Latvėnaitė, pagrindinė komedijos vertėja, yra pati tikriausia Urvinio žmogaus antroji pusė, kuri abejingų nepalieka.

Šeštadienį „Ramybėje“ chaosą kels visų pamėgta komedija „Urvinė moteris“ ir aktorė Gintarė Latvėnaitė. G.Skaraitienės/ „Žmonės“ nuotr.

O štai sekmadienį tuo pačiu metu „Ramybės“ sceną užvaldys teatro „Teomai“ kolektyvas su F.M Dostojevskio „Užrašais iš pogrindžio“. Apysakoje užfiksuoti matomi ir nematomi žmogaus siekiai, ambicijos ir minties vingiai bus perteikti žiūrovams iš širdies į širdį.

Kinas po atviru dangumi

Paskutinis vasaros savaitgalis mums vis dar leidžia lepintis grynu oru, tad norintiems skaniai pavalgyti ir pasidžiaugti „Kino Pavasario“ perlais Palangoje įsikūrusioje pievoje „I Love Palanga“ rasite malonų prieglobstį. Šioje vietoje laukiami ir seni, ir jauni. Sekmadienio vakarą lauke esančiame ekrane bus rodomas kino filmas „Manasis Godard‘as“. Šmaikštus ir romantiškas Prancūzų kūrinys bus iįjungtas 21 val.

Jei jau atsitiktų taip, kad savaitgalį mus užkluptų lietus, nepamirškite, kad turime ir „Naglio“ kino teatrą, įrengta pačiame miesto centre. Šį savaitgalį jame bus rodamos ir komedijos, ir dramos.

Dvi įdomios parodos

Kas nespėjo apsilankyti visą vasarą trukusioje parodoje „Spalvos ir atspalviai“, dar turite galimybę tai padaryti. Palangos gintaro muziejuje eksponuojama per 350 Baltijos gintaro atspalvio pavyzdžių bei 100 Lietuvos juvelyrų pagamintų juvelyrinių dirbinių.

Beje, kultūros ir meno erdvėje „Kablys + Jūra“ dar galite apžiūrėti menininko Algio Kriščiūno parodą „Sapnuojant gyvenimą“, kurioje pristatoma net 50 paveikslų ekspozicija. Joje bandoma perteikti žmonėms, kad gyvenimas yra sapnas ir gerąja, ir blogąja prasme. Pats menininkas ragina lankytojus „nepramiegoti gyvenimo“. Kada, jei ne paskutinįjį vasaros savaitgalį, tam bus tinkamesnis laikas?

Naktinis tinklinio turnyras

Vietiniai gyventojai ir miesto svečiai, degindami šimtmečio laužus, turės galimybę ne tik džiaugtis įstabiais vaizdais, bet ir sudalyvauti naktiniame tinklinio turnyre 3x3, apsuptiems magiškų liepsnų šviesos. Sporto turnyras šeštadienį prasidės 21 val. Palangos paplūdimyje esančioje tinklinio aikštelėje, kairėje pusėje nuo tilto.

Tai ne tik puikus laiko praleidimas, bet ir dėmesio vertas renginys, juk laimėjusi komanda bus apdovanota dėmesio vertais dovanų kuponais.

Vis dar laukia Birutės parkas

Džiaugiantis paskutinėmis vasaros dienomis galite ir praleisti renginius, pasirinkdami susirinkti paskutinius saulės spindulius gamtoje, o tai geriausia daryti Birutės parke, gaivaus oro kupiname pušyne, ar pačiame vasaros sostinės paplūdimyje, kuris kasdien darosi vis tuštesnis ir ramesnis. Pasigėrėkite gyva ir jaukumo kupina Palanga, juk mus jau pasitinka auksinis ruduo, nors negali žinoti, gal pasiseks ir tuoj džiaugsimės bobų vasara.

18:01, balandžio 24 d.