Girtuokliaujančius ant Palangos jūros tilto drausmino Vygaudas Ušackas

Palangoje atostogaujantis V.Ušackas ant jūros tilto bandė žvejoti, bet „sugavo“ ne Baltijos gėrybę, o alkoholiu viešoje vietoje besimėgaujančius įžūlius jaunuolius. Facebook nuotr.

Palangoje atostogaujantis KTU Europos instituto direktorius, buvęs Užsienio reikalų ministras ir ambasadorius JAV, Meksikoje, D.Britanijoje, Afganistane, Rusijoje Vygaudas Ušackas taip pat nevengia užmesti meškerės nuo Palangos jūros tilto. Tačiau vakar žuvis žinomam politikui nekibo, bet užtat į akiratį pateko ant kurorto simbolio įsitaisę jaunuoliai su alkoholiu rankose.

„Nuostabu stebėti kaip saulė grimzta į jūrą. Šiandien tikra vasara ir Palangos tiltas pilnutėlis žmonių. Fotografuojasi, džiaugiasi. Pabendraujame su vietiniais žvejais. Nei jiems, nei man nekimba“, – įspūdžiai iš žvejybos savo feisbuko paskyroje pasidalijo atostogautojas.

Einant jūros tiltu link kranto buvęs ambasadorius atkreipė dėmesį, jog „keturi jaunuoliai, nesistengdami būti kuklūs, svaiginasi alkoholiu ir įžūliai mėgaujasi praeivių dėmesiu. Plyšauja rusiška muzika“.

„Kuklūs ir mandagūs praeiviai stebisi, pasuka galvas, bet jas pakraipę slenka tolyn. Aš ne, - prisipažįsta KTU Europos instituto direktorius. - Priėjęs griežtai paprašiau - sumažinti garsą ir viešoje vietoje nevartoti alkoholio. Jie pakyla, prieina ir įžūliai rusiškai atrėžia: „O tu kas?”. Ramiai žiūrėdamas į akis atsakiau: „Lietuvos pilietis“. Vienas iš jų atkerta: „Aš irgi”. Tada jam priminiau, kad būtent todėl privalu gerbti Lietuvos įstatymus“.

Politikas pasakoja, jog aplink pradėjo burtis žmonės, įtampa didėjo, o žmona „Loreta už rankos nuo jaunuolių tempia“.

Vis dėlto V.Ušackui pavyko pasiekti savo: jaunuoliai sumažino muzikos garsą. Buvęs ambasadorius pastariesiems dar priminė, kad už viešosios tvarkos pažeidimą gresia atsakomybė.

„Išsiskirstėme. Čia yra mūsų valstybė ir visi privalome laikytis įstatymų bei to reikalauti iš kitų.

Nesieju to su mūsų Palanga. Ji nuostabi. Bet turi būti atsakomybė ir reiklumas“, - savo pranešimą, pažymėtą žymėmis #Pilietiskumas#PrasidedaNuoMusu, feisbuko paskyroje užbaigė žinomas atostogautojas.

„V.P.“ inf.

18:01, balandžio 24 d.