Liūdėti nėra kada: kurorto senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“ svečiavosi pas klaipėdiečius

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje įvyko koncertas „Saulės ir šviesos pakylėti“, skirtas Europos senjorų šokių kolektyvų vasaros bei draugystės dienai paminėti. Uostamiesčio „Klaipėdos Zunda“, vadovaujama Irenos Toliušienės, pakvietė renginyje dalyvauti ir Palangos senjorų šokių kolektyvą „Jūrė“. Draugystės pradžią inicijavo daugiametė „Jūrės“ seniūnė Ona Stonienė.

Koncerte uostamiestyje dalyvavo kolektyvai iš Plungės, Telšių, Rietavo, Palangos, Klaipėdos ir Gargždų. Autorių nuotr.

Koncerte dalyvavo kolektyvai iš Plungės, Telšių, Rietavo, Palangos, Klaipėdos ir Gargždų. Palangos „Jūrė“, vadovaujant ilgametei šokių vadovei Janinai Serapinienei, parengė aštuonis šokius, kuriuos sėkmingai ir nuotaikingai sušokome laikrodžių muziejaus kiemelyje. Klaipėdos visuomenei atsakingai pasirodė ir „Jūrėje“ pirmus metus šokantys šokėjai, gražiai įsiliedami nuo koncerto pradžios iki visų šokių kolektyvų bendro valso „Žemėj Lietuvos“.

Aktyviesiems kurorto senjorams vadovauja ilgametė šokių vadovė Janina Serapinienė

Šventinę nuotaiką praskaidrino poetės Nijolės Puzanauskienės poezija apie Lietuvą ir ansamblio „Savi“ romantiškos dainos.

Nuo šokių, dainų, muzikos ir spalvų nušvito laikrodžių muziejaus kiemelis.

Kolektyvai apdovanoti Padėkos raštais, o „Jūrė“ organizatoriams ir kolektyvų vadovamsįteikė po kalendorių, kuriame įamžinta Palangos senjorų veikla. Prisiminimui visi kolektyvai pakviesti bendrai nuotraukai. Niekas neskubėjo išsiskirstyti: džiaugėsi įspūdinga švente - Žemaitijos regiono senjorų susitikimu, seniai nematytais bičiuliais, šokių įvairove ir nuoširdžiai dėkojo savo vadovams. Klaipėdos visuomenė negailėjo gausių plojimų, plota net atsistojus, o senjorai parodė galį šokti, judėti ir būti sveiki.

Palangos „Jūrė“ parengė aštuonis šokius, kuriuos sėkmingai ir nuotaikingai pademonstravo klaipėdiečiams

Kolektyvas „Jūrė“ nuoširdžiai dėkoja Palangos trečiojo amžiaus TAU direktorei Vilmai Želvienei už paramą ir galimybę keturioms dešimtims kurorto šokėjų nuvykti į Klaipėdą.

Palangos Senjorų šokių kolektyvo „Jūrė“ dalyvės

18:01, balandžio 24 d.