Vaikų gynimo dieną – mažųjų ambasada Vasaros parke (video ir nuotraukų galerija)

Birželio pirmoji – tarptautinė vaikų gynimo diena. Penktadienį Palangos vasaros parkas plačiai atvėrė savo duris vaikų energijai ir juokui. Mažieji palangiškiai nemokamai galėjo pramogauti didžiausiame vasaros batutų parke.

„V.P.“ nuotr.

Rinkosi batutų parke po atviru dangumi

Ne vienerius metus Palangos miesto Savivaldybė Tarptautinę vaikų gynimo dieną mažuosius sukviesdavo į Centrinę miesto aikštę, kur vykdavo klounų pasirodymai, buvo organizuojamos kitos vaikams skirtos pramogos. Praėjusiais metais palangiškiai būriavosi V. Jurgučio pagrindinės mokyklos stadione – čia vyko policijos kinologų pasirodymai, buvo pristatoma policijos bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų technika. Šiais metais nuspręsta Palangos vaikus pakviesti į Vasaros parką – didžiausią batutų parką po atviru dangumi. „Vaikų gynimo dieną reikėtų nepamiršti to, kad vaikai sugrąžina suaugusiesiems tai, kas per gyvenimą išsibarsto: vaikišką naivumą, gyvenimo džiaugsmą. Jie neretai mus, suaugusiuosius, daug ko išmoko, įkvepia, primena mus tai, kas pamiršta. Mažųjų energija emociškai stipriai įkrauna, tad svarbu, kad šiandien jie būtų ypač pagerbti“, – prieš renginį kalbėjo Vasaros parko vadovas Dainius Drungilas.

Sukosi zumbos sūkuryje

Sugužėję vaikai noriai liejo savo energiją: jie galėjo išsipiešti veiduką įmantriausiais priešiniais, šokinėjo ant batuto, karstėsi laipynėmis. Į akciją noriai įsitraukė Visuomenės sveikatos biuro specialistai, jie organizavo piešimo veiklas, o „Topo centro“palapinėje buvo ruošiamos sveikos sultys. Visi šoko, sukosi zumbos šokios sūkuryje, dalyvavo kitose veiklose.

„Parkas – tai puiki erdvė susirasti draugų, bendrauti, jame apsigyvena švenčių, pramogų, draugystės dvasia. Bet smagiausia yra tuomet, kai vaikų energija bei entuziazmu užsikrečia ir jų tėveliai, pastarieji pamiršta savo darbus ir nors akimirkai vėl tampa mažais“, - kalbėjo D.Drungilas.

Pirmasis prisilietimas

Šiemet buvo laikomasi gražios nusistovėjusios tradicijos – supažindinti vaikus su specialiųjų tarnybų darbu – greitosios pagalbos, ugniagesių, pasienio tarnybų. Čia mažųjų palangiškių laukė ir Valstybės sienos apsaugos departamento šuo Toris su kinologu Egidijumi Kusa. Pareigūnas pasakojo, kad Toris yra šuo išminuotojas, jis saugo svarbiausius valstybės asmenis, ieško sprogstamųjų medžiagų, ginklų. Šis šuo netgi užtikrino saugumą tuomet, kai Lietuva pirmininkavo Europos Sąjungai. „Tai yra labai patyręs aštuonerių metų šuo, kuris pasitiko net pirmąjį Vatikano sekretorių. Pasaulyje nėra labai saugu, vyksta įvairūs sprogimai, teroro aktai. Todėl labai svarbus prevencinis darbas. Toris saugo aukščiausius Lietuvos pareigūnus“, – kalbėjo kinologas.

Visų tarnybų atstovai džiaugėsi, galėdami pristatyti vaikams savo darbą, juk neretai mūsų mažieji svajoja užaugę tapti ugniagesiais, gelbėtojais, pareigūnais.

Arčiausiai gyvenantiems, sunkiausia

Vasaros parke pakalbinta mama atviravo, kad būnant ir gyvenant Palangoje nedažnai galima sau leisti nueiti į parką. Kartais, arčiausiai esantys dalykai pamirštami, o ši vaikų šventė – puiki proga paiškylauti su visa savo šeima, suteikti vaikui džiaugsmo. Juolab kad Palangos miesto Savivaldybės ir Vasaros parko iniciatyva renginiai buvo nemokami.

Šventė vaikams "Mano vaikystės Palanga" nuotraukų galerija

„V.P.“ inf.

18:01, balandžio 24 d.