Ugniagesiams gelbėtojams – tarnybos bei miesto vadovų padėkos

    Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Palangos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba paminėjo Šv. Florijono dieną – priiminėjo svečius bei dalyvavo profesinės šventės renginiuose.

Pirmas iš kairės Arturas Niechajevas, toliau: Dainius Dervinis, Saulius Bertašius, Mero patarėjas Pranas Žeimys, Artūras Kyzikas, Klaipėdos APGV viršininkas Marius Garbenis, Rolandas Bardauskas, Palangos PGT viršininkas Vidmantas Jarulis, Erikas Gurbanovičius ir Robertas Rupeikis.

Praėjusį penktadienį tarnyboje vyko atvirų durų diena, kurios metu lankytojams buvo pasakojama apie ugniagesių gelbėtojų profesiją ir kasdienybę tarnyboje. Taip pat buvo demonstruojama gaisrinė technika, gelbėjimo įranga, vaikams buvo leidžiama pasimatuoti ugniagesių gelbėtojų aprangą ir išbandyti gaisrinius švirkštus bei žarnas, pripildytas vandens.

Į svečius atvykusiems vaikams buvo leidžiama pasimatuoti ugniagesių gelbėtojų aprangą ir išbandyti gaisrinius švirkštus bei žarnas, pripildytas vandens.

Prieš tai, ketvirtadienį, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos miestų ir rajonų priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų darbuotojai buvo pakviesti rinktis uostamiesčio Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, kurioje buvo aukojamos šv. Mišios už ugniagesius gelbėtojus. Joms pasibaigus visi priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai iš Klaipėdos apskrities gelbėjimo valdybos į Teatro aikštę kartu su Karinių jūrų pajėgų orkestru žygiavo šventinėje eisenoje.

Teatro aikštėje buvo suformuota šventinė rikiuotė, daugeliui ugniagesių buvo įteiktos padėkos ir įvairūs apdovanojimai. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Šv. Florijono proga už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą pareiškė padėką Palangos PGT ugniagesiui gelbėtojui, vidaus tarnybos puskarininkiui Dainiui Derviniui.

Savo darbuotojams ir jų šeimos nariams visokeriopos sėkmės linkėjo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas, vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Marius Garbenis. Jis taip pat įteikė padėkas Palangos PGT ugniagesiams gelbėtojams: vidaus tarnybos puskarininkiui Sauliui Bertašiui ir grandiniui Arturui Niechajevui.

Prie sveikinimų prisidėjo į Klaipėdą atvykęs Palangos miesto savivaldybės mero patarėjas Pranas Žeimys, jis po gražių linkėjimų įteikė Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus padėkas Palangos PGT darbuotojams: ugniagesiams gelbėtojams vidaus tarnybos puskarininkiams Robertui Rupeikiui bei Rolandui Bardauskui, grandiniams Erikui Gurbanovičiui ir Artūrui Kyzikui.

Palangos PGT inf.

18:01, balandžio 24 d.