Restoranas „Žuvinė“ neįprastai mini Knygnešio dieną

Jau nuo kovo mėnesio pradžios į restoraną „Žuvinė“ su knyga rankose užsuka lankytojai. Čia kviečiama ne tik skaityti, bet ir skelbiama: „Atnešk knygą – atsidėkosime kava“.

Idėja papildyti enciklopedijų, retų knygų kolekciją populiariąja literatūra restorano „Žuvinė“kolektyvui kilo siekiant užsukusį svečią paraginti neskubėti ir daugiau laiko skirti sau

Vietos gyventojams bei dažnam miesto svečiui „Žuvinė“ atpažįstama puikiai. Restoranas kasdien kviečia gardžių dienos pietų ir džiugina šviežios žuvies bei jūros gėrybių patiekalais, kaskart savo lankytojams pateikia naujų pasiūlymų. Pastaroji naujiena – atgimimo sulaukę nepelnytai pamiršti šprotai, jie dabartampa originaliomis lauktuvėmis iš Palangos.

Šį mėnesį restoranas rengia naują akciją. Idėja papildyti enciklopedijų, retų knygų kolekciją populiariąja literatūra restorano kolektyvui kilo siekiant užsukusį svečią paraginti neskubėti ir daugiau laiko skirti sau.

„Taip pat – prikelti namų lentynose jau primirštas knygas naujam gyvenimui. Turbūt kiekvienas turime perskaitytų leidinių, kurių antrąkart skaityti nebeplanuojame. Kviečiame juos atnešti į restoraną ir kartu sukurti jaukią aplinką, kurioje būtų galima ne tik atsipūsti kavos minutei, bet ir trumpam persikelti į įdomių personažų ar įvykių pasaulį,“ – idėja dalijasi restorano administratorė Gabrielė Litinskaitė.

Akcijos pagrindu tapo kovo 16-oji – Knygnešio diena, tačiau tapti savotiškais knygnešiais restoranas kviečia jau beveik mėnesį. Knygas planuojama įkurdinti ne tik restorano bibliotekoje, bet ir pasidalinti jomis su tomis įstaigomis, kurioms literatūroje sukuriamas pasaulis yra ypač įdomus ir reikalingas.

„Norime knygų teikiamu džiaugsmu pasidalinti su vaikų namais, kitomis įstaigomis, kur susirenka jaunimas ir ugdoma jų vaizduotė, kūrybiškumas. Su kuo ir kokiomis knygomis bus pasidalinta, spręsime akcijos pabaigoje, matydami, kam jos būtų aktualiausios ir labiausiai reikalingos,“ – sako G. Litinskaitė.

Per dvi savaites į restoraną sugužėjo žmonių, nešinų ne tik viena knyga, bet ir visa jų krūvele. Anot restorano administratorės, nemažai svečių knygų ir kavos puodelių net neskaičiuoja – tiesiog lankytojai nori pasidalinti tuo, ką turi.

Padovanoti dalelę savo namų bibliotekos ir pasivaišinti kava restoranas „Žuvinė“ kviečia iki kovo 24 d.

„V.P.“ inf.

18:01, balandžio 24 d.