Rengiami nemokami mokymai sporto veiklos leidimui įgyti

Viešoji įstaiga „Sportininkų mokymų centras“ kartu su Darbo birža organizuoja nemokamus mokymus sporto veiklos leidimui įgyti bedarbiams ir įspėtiems apie atleidimą iš darbo darbingo amžiaus darbuotojams.

Norint įsidarbinti sporto organizacijose arba pradėti dirbti savarankiškai sporto srityje, dažnai reikalingas Kūno kultūros ir sporto veiklos leidimas. Lietuvos darbo birža siūlo dalyvauti profesiniuose mokymuse ir sporto veiklos leidimą įgyti nemokamai.

Baigus mokymus bedarbis įsipareigoja per 14 dienų įsidarbinti pagal darbo sutartį ar vykdyti individualią veiklą. Mokymosi laikotarpiu bedarbiams mokama mokymo stipendija. Didelė dalis mokymų vykdomi nuotoliu būdu, todėl galėsite mokytis visoje Lietuvoje.

Šia kūno kultūros mokymo programa siekiama parengti žmogų sėkmingai veikti atliekant praktines ir teorines užduotis, motyvuoti ir padėti adekvačiai suvokti ugdymo reikšmę. Mokymosi metu asmenys praktiškai palies metodus ir priemones, kurias galės naudoti darbe tiek su grupėmis, tiek su individualiais dalyviais, bei turės visus sporto treneriui būtinus darbui įgūdžius.

Sėkmingai baigę programą dalyviai mokės nustatyti ir įvertinti sportininkų ir sportuotojų gebėjimus, savarankiškai sukurti, pravesti treniruotes sportininkams ir sportuotojams, analizuoti jos turinį, išmokinti aerobikos, pratimų su svarmenimis, štangomis, treniruokliais teisingą atlikimą.

Dalyviai žinos kaip įsteigti sporto klubą ir planuoti jo veiklą. Kūno kultūros ir sporto departamentas baigus mokymus išduoda Kūno kultūros ir sporto veiklos leidimą suteikiantį teisę dirbti teorinį ir praktinį darbą susijusį su kūno kultūrą. Mokymai skirti asmenims, neturintiems aukštojo sporto krypties išsilavinimo, pageidaujantiems vykdyti kūno kultūros, sveikatos stiprinimo fizinio aktyvumo priemonėmis pratybas.

Daugiau informacijos ir registraciją rasite čia.

18:01, balandžio 24 d.