Palangoje įvyko konkurso „sveikuolių sveikuoliai“ i etapas

Palangos mieste (spalio 24 d. ir 26 d.) vyko respublikinio konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ I etapas. Renginys vyksta kasmet ir yra skirtas ugdyti vaikų sveikos gyvensenos įpročius, stiprinti jų sveikatą bei skatinti vaikų, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimą. Šio konkurso organizatoriai yra Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija. Vykdytojai – Lietuvos neformaliojo švietimo centras, Sveikatos mokymų ir ligų prevencijos centras ir savivaldybės.  

Konkurse dalyvavo 9 Palangos miesto ugdymo įstaigos: 6 lopšeliai – darželiai ir 3 bendrojo ugdymo mokyklos. Iš viso konkurse rungėsi 13 komandų. Komandos sudėtį sudarė 5 mokiniai, pedagogas ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistas.

I etapo (kuris vykdomas savivaldybėse) nugalėtojais tapo: tarp ikimokyklinio ugdymo įstaigų - Palangos lopšelio-darželio „Žilvinas“ komanda, tarp 1 - 4 klasių - Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos komanda, tarp 5 - 6 klasių - Palangos ,,Baltijos” pagrindinės mokyklos komanda,  tarp 7 - 8 klasių - Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos komanda.

Nugalėtojai keliaus į II etapą, kuris vyks Klaipėdos rajono savivaldybėje. Šio etapo nugalėtojai savo jėgas išbandys paskutiniame etape Kėdainių rajono savivaldybėje.

Linkime sėkmės tolimesniuose etapuose bei labai didžiuojamės visais, dalyvavusiais šiame konkurse bei entuziastingai ir kūrybingai atlikusiems užduotis! Ir toliau ugdykite sveikos gyvensenos įpročius ir stiprinkite savo sveikatą!

 Jūs – mūsų ateitis!

kitos naujienos

18:01, balandžio 24 d.