Neįprastas, bet efektyvus būdas greitai atsikratyti peršalimo

Vilnius ima skęsti peršalimų jūroje, vis daugiau sostinės gyventojų, apsimuturiavę šalikais bei apsiginklavę servetėlėmis stengiasi padėti sau kaip išmano: vieni stoja į eiles prie šeimos gydytojų durų, kiti naudojasi močiutės kaiminystėje gyvenančios bobutės liaudiškais patarimas, o treti naršo internete, ieškodami atsakymo į klausimą kaip pasveikti per vieną dieną.

Pastaruoju variantu pasinaudojome ir mes. O tai, ką perskaitėme, pradžioje privertė nusišypsoti. Tačiau besigilinant į detales tapo vis mažiau juokinga ir supratome, jog šis gydymosi būdas yra būtent tas, kurį išmėginsime vos pajutus pirmuosius peršalimo simptomus.

Įsibėgėjant šaltajam metų sezonui sloga ir gerklės skausmas nėra joks stebuklas. Kai tik pajusite prasidedantį peršalimą, griebkite vitaminus, sriubos lėkštę, termosą arbatos ir šokite į lovą. Tiesa, prieš įsiropšdami į ją apsimaukite šlapias kojines. Skamba keistai? Tačiau pasak interneto platybių, šis būdas yra itin efektyvus. Viskas, ko jums prireiks, tai po porą vilnonių bei medvilninių kojinių ir vandens. Visą likusį darbą atliks jūsų kūnas.

Šlapių kojinių veikimas prasideda tuomet, kai jūs jau saldžiai miegate minkštuose pataluose. Pėdoms šąlant kraujagyslės susiaurėja ir išsiunčia visas naudingąsias medžiagas į organus bei audinius. Šios medžiagos reikalingos padidinti atsparumą infekcijoms ir stimuliuoti gijimą. Pėdoms pradėjus šilti kraujagyslės išsiplečia, kad paskleistų šilumą. Tuo metu bakterijos, esančios audiniuose, pereina į kraujotaką ir organizmas gali jomis atsikratyti. Temperatūros kaita sukuria tarsi pompos efektą, kuris stimuliuoja kraujotaką ir limfos veiklą. Rezultatas - aktyvi imuninė sistema ir sumažintas krūvis organizmui. Ryte kojinės bus visiškai sausos.

Šlapių kojinių gydymo instrukcijos:

1. Prieš einant miegoti palaikykite kojas karštame vandenyje 3 minutes.

2. Porą trumpų plonų medvilninių kojinių įmerkite į šaltą vandenį. Jas apsimaukite iškart, vos tik atliksite pirmojo punkto veiksmą.

3. Ant viršaus užsimaukite ilgesnes vilnones kojines ir įsitaisykite į lovą.

4. Gerai užsiklokite ir nenusimaukite kojinių, kol jos nebus sausos.

5. Gydymosi laikotarpiu venkite pieno produktų bei cukraus, gerkite daug skysčių. Tai padės pasveikti dar greičiau.

18:01, balandžio 24 d.