Eurobasket 2017. B grupės apžvalga

Lietuva pasirengusi imtis audros Tel Avive; Izraelis nori apginti tvirtovę

"TEL AVIV" ("FIBA EuroBasket 2017") - atrodo, jog vis dėlto Lietuva pavogs šou Tel Avive, tačiau likusi B grupė atrodo lygiai, pinigų lenktynėse likusiems bilietams į finalinę fazę. Gruzija, Vokietija ir Italija atvyksta į Izraelį su rimtais ketinimais, o Izraelio rinktinė taip norės padaryti rimtų pareiškimų, o ant popieriaus silpniausia atrodanti Ukraina, taip pat bus pasirengusi išnaudoti galimybę.

GRUZIJA

Pasirengimo etapas: 7 pergalės, 2 paralaimėjimai.

2015 m - 15 vieta

Aktualiausias klausimas: NBA čempiono Zaza Pachulija patirta trauma, kuri neleido jam žaisti iki šiol.

Naujos traumos: Beka Burjanadze, Viktor Sanikidze.

Esmė: Gruzija buvo viena iš geriausių komandų draugiškose rungtynėse ir dėka gero Tornike Shengelia žaidimo, laimėjo turnyrus Klaipėdoje, Tbilisije ir Atėnuose. Net be Zazos Pachulijos nugalėjusi Latviją, Lietuvą, Serbiją ir Graikiją, ši rinktinė gali tapti B grupės pilku arkliuku ir sukelti nemažą triukšmą šiame etape.

VOKIETIJA

Pasirengimo etapas: 3 pergalės, 5 pralaimėjimai.

2015 m - 18 vieta

Aktualiausias klausimas: iš penkių Vokietijos žaidėjų, turinčių sutartį su NBA, tik trys yra trenerio Chriso Flemingo sąraše - "Atlanta Hawks" žaidėjas Dennisas Schroderis ir naujai "iškeptas" "Boston Celtics" narys Daniel Theis.

Traumos (praradimai): Niels Giffey, Maik Zirbes, Per Gunther (Paul Zipser, Maxi Kleber, Tibor Pleiss)

Pagrindinis žaidėjas: Dennisas Schroderis

Esmė: Vokietija per paskutinius keturis FIBA EuroBasket nepakliuvo į "Play-off", tačiau Denniso Schroderio vadovaujama komanda stengsis tai išspręsti. Daugelis svarbiausių praėjusių metų atrankos etapo žaidėjų grįžta į veiksmą - Johannes Voigtmann, Maodo Lo, Daniel Theis, Danilo Barthel ir Robin Benzing. Tikimasi, kad jie vaidins svarbų vaidmenį Tel Avive.

IZRAELIS

Pasirengimo etapas: 8 pergalės, 2 pralaimėjimai.

2015 m - 10 vieta.

Aktualiausias klausimas: šią vasarą Izraelis neabejotinai buvo viena iš karščiausių komandų būrio, pralaimėjusi tik du kartus - vieną kartą prieš Turkiją, paskutiniame savo draugiškame žaidime prieš Didžiąją Britaniją.

Traumos (praradimai): Alex Chubrevich, Karam Mashour, Raviv Limonad, Rafi Menco.

Pagrindinis žaidėjas: Omri Casspi.

Esmė: palaikant saviems žiūrovams, Omri Casspi ir kompanija gali nuridenti keletą galvų turnyre. Pagrindinis treneris Erezas Edelsteinas žino, kad gali pasikliauti dviem patikimais žaidėjais Gal Mekel ir Yogev Ohayon, taip pat kai kuriais reikalingais veteranais Lior Eliyahu, Guy Pnini ir Yotam Halperin.

ITALIJA

Pasirengimo etapas: 7 pergalės, 4 pralaimėjimai.

2015 m - 6 vieta.

Aktualiausias klausimas: draugiškose varžybose su Olandijos rinktine, po smūgio olandų oponentui, Danilo Gallinari susilaužė ranką, palikdamas "Azzurri" be savo NBA superžvaigždės.

Traumos (praradimai): Danilo Gallinari, Andrea Bargnani.

Pagrindinis žaidėjas: Marco Belinelli.

Esmė: Italija prarado labai talentingus žaidėjus Danilo Gallinari ir Andrea Bargnani, tačiau treneris Ettore Messina vis dar turi svarbių žaidėjų, kurių gali pavydėti kiti treneriai: talentingasis Marco Belinelli ir Europos žvaigždės Daniel Hackett , Nicolo Melli ir Luigi Datome. Net be "Gallo", Italija yra pretendentas į medalį.

LIETUVA

Pasirengimo etapas: 4 pergalės, 5 pralaimėjimai.

2015 m - 2 vieta.

Aktualiausias klausimas: Lukas Lekavičius atrodė kaip ilgai ieškomas atsakymas į Lietuvos rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio begalinę gynybos dėlionę, tačiau per priešpaskutinį draugišką žaidimą lūžęs pėdos kaulas, ateinantiems 2 mėnesiams paliko 23 metų žaidėją be krepšinio.

Traumos (pararadimai): Lukas Lekavičius (Domantas Sabonis, Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas ir Renaldas Seibutis).

Pagrindinis žaidėjas: Jonas Valančiūnas.

Esmė: Lietuva neturėjo geriausio pasirodymo draugiškų varžybų maratone, vedančiu į Tel Avivo grupės etapą, tačiau visi neseniai įvykę čempionatai visus išmokė, kad niekada nereikėtų neįvertinti Žaliosios mašinos, nesvarbu, kaip jie atrodė pasirengimo etape. Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas didelių žmonių pozicijoje, Mindaugas Kuzminskas, Jonas Mačiulis ir Mantas Kalnietis. Matome, kad Lietuva vėl yra labai reali ir neabejotina pretendentė į podiumą.

UKRAINA

Pasirengimo etapas: 1 pergalė, 7 pralaimėjimai.

2015 m - 22 vieta.

Aktualiausias klausimas: trūksta visų aukščiausio lygio žaidėjų. Pora dienų prieš čempionatą Ukraina turėjo pertrauką, o Viačeslavas Kravtsovas gavo galimybę žaisti "EuroBasket" po to, kai pasirodė draugiškose varžybose su Kroatija.

Traumos (praradimai): Kyrylo Fesenko, Sergejus Gladyras (Aleksas Lenas, Joelas Bolomboy, Pūkuotukas Jeteris, Sviatoslavas Mykhailiukas ir Jerome Randle)

Pagrindinis žaidėjas: Viačeslavas Kravtsovas.

Esmė: Ukraina pradeda "B grupės" žaidimą su autsaiderių etikete ir be slegiančios praeities naštos, o pagrindinis treneris Jevgenijus Murzinas turi apsieiti be dviejų Ukrainos NBA žaidėjų ir Svyatoslavo Michailo, o taip pat be susižeidusioi komandos kapitono ir komandos sielos Kirilo Fesenkos ir Sergejus Gladyro.

18:01, balandžio 24 d.