Pareigūnų dėmesys šventosios gyvenvietei dėl vagysčių ir gaisrų rizikos

Į Palangą vasarą atvykstantys poilsiautojai neretai apsistoja poilsio nameliuose. Kaip rodo ankstesnių metų patirtis, dažnai vagystės iš poilsio namelių įvykdomos, kai atsipalaidavę poilsiautojai prie atvirų langų lengvai pasiekiamose vietose palieka savo mobiliuosius telefonus, pinigines, o išeidami neužrakina namelių durų, palieka pravirus langus, nakčiai prie namelių palieka vaikų vežimėlius, neprirakintus dviračius. Ilgapirščius tai veikia kaip masalas.

Vasaromis iškyla ir gaisrų nameliuose pavojus dėl poilsiautojų ir savininkų aplaidumo. Siekdamos sumažinti galimybes pavogti poilsiautojų turtą iš poilsio namelių ir sumažinti gaisrų kilimo riziką, liepos ir rugpjūčio mėnesiais Palangos miesto policijos komisariato bendruomenės pareigūnės su Palangos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresniąja inspektore Šventosios gyvenvietėje apžiūrinėja namelius, bendrauja su atvykusiais į Palangą ilsėtis asmenimis.

Tokios prevencinės akcijos vyksta kiekvienais metais vasaros sezono metu. Pareigūnės lankydamos teritorijas, kuriose teikiamos apgyvendinimo paslaugos poilsio nameliuose, bendrauja su jų savininkais ar atstovais. Apžiūrėjusios namelius ir teritorijas, teikia rekomendacijas dėl apsisaugojimo priemonių nuo vagysčių įrengimo (tvoros, apšvietimas) bei primena, kad poilsiavietėse privaloma turėti pirminių gesinimo priemonių – gesintuvų, poilsio namelių patalpose turi būti iškabintos gaisrinės saugos atmintinės. Savininkai raginami poilsio patalpose įrengti priešgaisrinę signalizaciją ar autonominius dūmų detektorius ir nuolat įspėti poilsiautojus dėl nuosavybės apsaugos.

Pareigūnės pastebi, kad pradėjus aktyviau rengti prevencines akcijas Šventosios gyvenvietėje, matosi akivaizdūs rezultatai. Daugumai poilsiaviečių yra įrengtas apšvietimas, nameliuose yra pirminių gesinimo priemonių, o tie savininkai, kurie nepasirūpino poilsiautojų ir savo turto saugumu, skuba pasitaisyti.

18:01, balandžio 24 d.