Siūlo tęsti karantiną iki gruodžio 17 dienos

Karantinas / Shutterstock nuotr.
Karantinas / Shutterstock nuotr.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) nusprendė pasiūlyti Vyriausybei pratęsti karantiną iki 2020 m. gruodžio 17 d. Vyriausybė galutinį sprendimą priims trečiadienį. 

„Matydami augantį sergančiųjų COVID-19 (koronavirusu) skaičių ir atsižvelgdami į Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktą ataskaitą, posėdyje nusprendėme teikti pasiūlymą Vyriausybei pratęsti karantiną iki gruodžio 17 dienos vidurnakčio. Taip pat prašome žmonių vengti susibūrimų, nes epidemiologinė situacija yra sudėtinga“, – teigia Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė, vidaus reikalų ministrė (VRM) Rita Tamašunienė.

VESK pavedė Sveikatos apsaugos ministerijai užtikrinti nuolatinę epidemiologinės situacijos stebėseną. 

Vyriausybės posėdyje taip pat bus svarstoma dėl muziejų lankymo. Nutarimo projektu siūloma leisti lankyti muziejus ir galerijas ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, užtikrinant 10 kv. m muziejaus ar galerijos lankomą plotą vienam lankytojui, laikantis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, ir leisti ekskursijas grupėms iki 5 asmenų. 

Pasibaigus Vyriausybės posėdžiui, gyventojams bus išsiųstos informacinės žinutės per Gyventojų informavimo sistemą (GPIS).

VRM inf.
koronavirusas infekcijos COVID-19 karantinas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937