Ar nustebintų Palanga brolius Vailokaičius šiandien?

Ar nustebintų Palanga brolius Vailokaičius šiandien?

2020 metai Lietuvoje paskelbti Steigiamojo Seimo metais. Kurorto muziejus ta proga surengė susitikimą su istoriku, Valstybės Nepriklausomybės stipendijos laureatu, dr. Artūru Svarausku. Jo viena iš tyrimų krypčių - politinė raida Lietuvoje 1918–1940 m., todėl šis mokslininkas Steigiamąjį Seimą išnagrinėjęs ypatingai gerai, yra išleidęs knygų ir mokslinių straipsnių, komentuoja istorinius įvykius dokumentiniuose filmuose, yra dažnas televizijos laidų svečias. 

Dėl susiklosčiusios situacijos susitikimas vyks muziejaus feisbuko paskyroje.

Susitikimo metu Artūras Svarauskas skaitys pranešimą "Broliai Vailokaičiai, Palanga ir Lietuvos–Latvijos santykių klausimas Steigiamajame Seime 1920–1922 metais"

Kalbėti apie Steigiamąjį Seimą per brolių Jono ir Juozo Vailokaičių asmenybių prizmę pasirinkta neatsitiktinai. Kurorto muziejus veikia viloje, kuri priklausė šiems to meto Lietuvos milijonieriams, Steigiamojo Seimo nariams, Nepriklausomybės akto signatarams. 

Broliai mėgo Palangą, praleisdavo čia daug laiko, todėl labai smalsu sužinoti, kaip Vailokaičiai prisidėjo prie Palangos atgavimo, kas apskritai buvo kalbama Seime „Palangos klausimu“? 

Kviečiame į Palangos kurorto muziejaus feisbuko paskyrą paklausyti pranešimo, padiskutuoti, pateikti rūpimus klausimus. 

Palangos atgavimo 100-metį minėsime 2021 metais, raginame pradėti jam ruoštis dabar.

Pradžia - lapkričio 6 d. 16.30

Paskaita "Broliai Vailokaičiai, Palanga ir Lietuvos–Latvijos santykių klausimas Steigiamajame Seime 1920–1922 metais"

Ar nustebintų Palanga brolius Vailokaičius šiandien?  , nuotrauka-1
Exchange Rates
USD 0,936