Moksleiviai kviečiami kurti socialinę reklamą apie legalaus darbo privalumus

Moksleiviai kviečiami kurti socialinę reklamą apie legalaus darbo privalumus

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) kviečia vyresniųjų klasių moksleivius dalyvauti video darbų konkurse „Rinkis teisingai – dirbk legaliai!“, kuriuo skatina jaunuolius suprasti legalaus darbo naudą prieš įsiliejant į darbo rinką.

Šis konkursas – šiandien prasidedančios Europos veiksmų savaitės ir bendros europinės informacinės kampanijos „#EU4FairWork“ dalis.

„Jaučiame pareigą prisidėti ugdant savarankiškus ir atsakingus jaunuolius, kurie baigę pagrindinio ugdymo įstaigas, būtų tvirtai pasiryžę dirbti tik legalų darbą. Norime matyti jaunimo idėjas, drauge kalbėtis ir kurti pridėtinę vertę jų ateities darbo santykiams. Taip pat siekiame, kad moksleiviai žinotų Valstybinę darbo inspekciją ir prireikus drąsiai kreiptųsi patarimo darbo teisės, darbo saugos klausimais“, – sako VDI vadovas Jonas Gricius.

Žalą dėl nedeklaruoto darbo patiria visi: darbuotojas, darbdavys, visuomenė, valstybė. Siekdama atkreipti dėmesį į šią problemą ir skatindama netoleruoti nelegalaus darbo Europos kovos su nedeklaruotu darbu platforma inicijavo informacinę kampaniją, prie kurios prisijungė ir Lietuva.

VDI organizuojamo konkurso tikslas – skatinti jaunimą, pasitelkus kūrybiškumą ir meninę saviraišką, domėtis ir gilinti darbo teisės žinias: kuo legalus darbas skiriai nuo nelegalaus, kokie yra legalaus darbo pranašumai, kodėl legalus darbas svarbus ne tik dirbančiajam, bet ir jo artimiesiems, valstybei. 

Moksleiviai kviečiami sukurti socialinę reklamą, kuri atskleistų legalaus darbo privalumus, skatintų jaunimą rinktis dirbti tik legaliai, pasiūlytų idėjų ar būdų, kaip kovoti su nelegaliu darbu.

Vertindama konkurso darbus, komisija atsižvelgs į darbo idėjos originalumą, kūrybišką ir nuoseklų išpildymą, temos atskleidimą, technišką ir tvarkingą darbo pateikimą.

Nugalėtojų laukia vertingi prizai: išmanusis telefonas, išmanusis laikrodis, išmaniosios ausinės.

Norintys dalyvauti konkurse moksleiviai iki spalio 21 d. turi sukurti iki 2 min. trukmės video darbą ir, patalpinus jį interneto svetainėje www.youtube.com, atsiųsti nuorodą VDI bei užpildyti dalyvio registracijos formą.

Daugiau informacijos apie video darbų konkursą „Rinkis teisingai – dirbk legaliai!“ VDI skelbia savo interneto svetainėje www.vdi.lt, rubrikoje „Jaunimui“. 

VDI inf.
Moksleiviai konkursas socialinė reklama legalaus darbo privalumai Valstybinė darbo inspekcija EU4FairWork
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936