Seimas patikslino alkoholio prekybos paplūdimiuose tvarką

Seimas patikslino alkoholio prekybos paplūdimiuose tvarką

Seimas priėmė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-4790(2), pagal kurias nestacionariosiose viešojo maitinimo vietose ir paplūdimiuose įrengtose nestacionariose viešojo maitinimo vietose bus leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 proc.

Pagal priimtus naujus pakeitimus ši prekyba bus galima tik savivaldybės tarybos nustatyto kurortinio, poilsio ir turizmo sezono laikotarpiu. Prekyba stipriuoju alkoholiu nestacionariose viešojo maitinimo vietose ir toliau bus draudžiama.

Už šias įstatymo naujas nuostatas, kurios įsigalios rugpjūčio 1 d., balsavo 68 Seimo nariai, prieš – 2, susilaikė 2 parlamentarai.

Vienas iš pataisos dėl prekybos alkoholiu paplūdimiuose iniciatorių Seimo narys Simonas Gentvilas atkreipė dėmesį į paradoksalią situaciją, kad jeigu pajūrio kavinė turi fizinius pamatus, tai ji turi teisę prekiauti alkoholiu, jeigu pajūrio kavinė neturi ir yra nestacionari, o dažniausiai tokios būna kurortinės kavinės, ji neturi teisės prekiauti silpnaisiais alkoholiniais gėrimais.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto, siūliusio nepritarti šiam pasiūlymui, nuomone, paplūdimiai nėra ta vieta, kurioje turėtų būti prekiaujama ir vartojami alkoholiniai gėrimai. „Neblaivūs žmonės labiau linkę daryti nusižengimus, prarasti savikontrolę, didėja įvairių traumų ir saulės smūgio tikimybė. Siekiant užtikrinti poilsiautojų saugumą, sveikatą ir net gyvybę, taip pat ir kultūringą laisvalaikio leidimą, neturėtų būti leidžiama paplūdimiuose prekiauti alkoholiniais gėrimais“, – teigiama Seimo komiteto išvadoje.

Seimo spaudos biuras
Paplūdimys Alkoholiniai gėrimai Alkoholio kontrolės įstatymas Alkoholis Prekyba Pajūris Lauko kavinė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938