Globėjų dienai skirti renginiai – padėka besirūpinantiems mažaisiais bei raginimas tapti globėjais, budinčiais globotojais, įtėviais

Globėjų dienai skirti renginiai – padėka besirūpinantiems mažaisiais bei raginimas tapti globėjais, budinčiais globotojais, įtėviais

Pirmadienį, birželio 29 d., Palangoje, kaip ir visoje šalyje, prasidėjo renginių, skirtų vaikų Globėjų dienai, savaitė. Ja siekiama ne tik padėkoti globėjams už jų kilnų darbą, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų globą. Renginių savaitę Palangoje organizuoja Palangos miesto socialinių paslaugų centras, vykdantis globos centro funkcijas.

Globėjų dienos renginiai prasidės birželio 29 d. atvirukų-sveikinimų išsiuntimu globėjams, o globos centro specialistai lauks miesto gyventojų informaciniame renginyje „Sužinok apie globą“. Birželio 30 d. globojami vaikai bus pakviesti į edukacines veiklas. Jų metu mažieji galės pasigaminti įvairių formelių muilą, nuotaikingas užduotis „Pojūčių balionėlis“, „Mirksniukas“, „Šarados“. Liepos 2 d. globos centro specialistai Palangos centrinėje aikštėje miesto gyventojams ir svečiams dalins informacines skrajutes apie vaikų globą, o vaikus pradžiugins maloniomis staigmenomis. Liepos 3 d. Socialinių paslaugų centre įvyks globėjams skirtas šventinis renginys „Šypsokis gyvenimui“. Renginių savaitę liepos 5 d. 12 val. užbaigs Šv. Mišios, aukojamos maldai už bendruomenės globėjus ir jų globojamus vaikus Palangos Šv. Mergelės ėmimo į dangų bažnyčioje.

Lietuvoje yra 198 budintys globotojai, iš jų 118 galinčių priimti vaiką bet kuriuo paros metu.

Budintis globotojas – asmuo, kuris savo šeimoje ne ilgiau nei 12 mėnesių laikinai prižiūri nuo 1 iki 3 vaikų, kol jie sugrįš pas savo tėvus arba jiems bus surasti nuolatiniai globėjai ar įtėviai. Budintis globotojas vienu metu gali prižiūrėti kelis, bet ne daugiau kaip 3 vaikus. Bendras budinčio globotojo šeimoje prižiūrimų vaikų skaičius, su budinčio globotojo vaikais, negali būti didesnis nei 6 vaikai. Išimties tvarka prižiūrimų vaikų skaičius gali būti ir didesnis, kai norima neišskirti brolių ir seserų.

Budintis globotojas veikia pagal tarpusavio bendradarbiavimo ir paslaugų teikimo sutartį su Globos centru ir ši sutartis pasirašoma metams, kuri gali būti pratęsiama. Budintis globotojas vykdo veiklą pagal individualios veiklos pažymėjimą. Pagalbą budintiems globėjams teikia globos koordinatorius.

Asmenims, besidomintiems galimybe tapti budinčiu globotoju, reikiamą informaciją suteiks Globos centras, įsikūręs Palangos miesto socialinių paslaugų centre, adresu Klaipėdos pl. 76, Palanga, (305 kab.), tel. 8 (460) 48 412, 8 618 43 170.

Globėjų diena renginiai Budintis globotojas globos centras globėjas įtėviai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938