Visuomenės sveikatos biurų pagalba ir toliau reikalinga valdant ekstremaliąją situaciją

Visuomenės sveikatos biurų pagalba ir toliau reikalinga valdant ekstremaliąją situaciją

Lietuvoje atšaukus kovo 16-ąją įvestą karantiną ir palikus galioti valstybės lygio ekstremaliąją situaciją, ir toliau imamasi priemonių galimoms koronaviruso (COVID-19) plitimo rizikoms suvaldyti. Tam ir toliau bus pasitelkiami Lietuvos savivaldybių visuomenės sveikatos biurų specialistai, iki šiol žiniomis, kompetencija prisidėję prie pirmosios infekcijos bangos suvaldymo. 

Numatyta, kad savivaldybių administracijos ir toliau turi užtikrinti, kad joms pavaldūs visuomenės sveikatos biurai bendradarbiautų su regione veikiančiais Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) departamentais.

Visuomenės sveikatos biurai ir toliau  turėtų prisidėti vykdant keleivių kontrolę Medininkų, Šalčininkų, Raigardo, Kybartų, Panemunės valstybės sienos perėjimo bei tarptautinių Vilniaus ir Palangos oro uostų pasienio kontrolės punktuose.

Taip pat visuomenės sveikatos biurų specialistų indėlis svarbus apklausiant žmones, turėjusius sąlytį su ligoniais, sergančiais koronaviruso infekcija, ar galimai sergančius bei informuojant apie atsakomybę, gresiančią už įstatymuose numatytų reikalavimų, susijusių su infekcinėmis ligomis, nesilaikymą. 

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą rasite čia.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija
Palangos visuomenės sveikatos biuras keleivių kontrolė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938