Pasibaigus laukiamiausiai kurorto žiemos šventei pasigirdo priekaištai

Pasibaigus laukiamiausiai kurorto žiemos šventei pasigirdo priekaištai

17-us metus Palangoje rengiama stintų šventė kaip ir kasmet į pajūrį pritraukė minias žmonių. Vytauto gatvėje prasidėjusi mugė tęsėsi iki pat tilto. Mugėje buvo prekiaujama įvairiausiais rankdarbiais, namų apyvokos prekėmis, grožio reikmenimis ir žinoma maistu. Šiemet Stintų šventėje buvo galima nusipirkti ne tik žuvienės bei pačių stintų, bet ir krokodilo bei varlių, kurios itin kaustė svečių dėmesį.

Pirmus metus mugėje dalyvavę Dovydas ir Justinas papasakojo kaip jiems sekėsi šventėje ir kas juos nustebino. Šių prekybininkų maisto asortimentas buvo išskirtiniausias, kaip patys vyrai neslepia, krokodilas iš meniu dingo akimirksniu. “Mūsų iššūkis pirmiems metams buvo - nustebinti miesto svečius. Stintų ir žuvienės buvo galima rasti visur, tačiau varlėmis ir krokodilais tikrai ne visi galėjo pasigirti. Prieš šventę patys paragavę varlių šlaunelių, buvome sužavėti ir nusprendėmė, jog jomis reikėtų nudžiuginti ir klientus. Ir tai išties buvo stintų šventės vinis”. Kainos taip pat neatbaidė klientų, varlių šlaunelės buvo pardavinėjamos po 5 eurus, o krokodilo mėsa po 8 eurus. 

Pasibaigus laukiamiausiai kurorto žiemos šventei pasigirdo priekaištai, nuotrauka-1

“Žmonės, kurie penktadienį paragavo maisto pas mus, grįžo ir šeštadienį ir sekmadienį, dėl to skųstis negalime.Visas mūsų maistas buvo keptas ant griliaus, todėl šeštadienį esant gausiam žmonių srautui, aptarnauti visus buvo išties sudėtinga. O šventinę nuotaiką temdė inspekcijos, tikrinančios dokumentus, pačiame darbo sūkuryje”, — pasakojo prekybininkai. 

Pasibaigus laukiamiausiai kurorto žiemos šventei pasigirdo priekaištai, nuotrauka-2

Klaipėdos AVMI Kontrolė departamento direktorė Vida Okuličienė, pasakojo, kad tai buvo įprasti prevencinio pobūdžio kontrolės veiksmai. Duomenys rodo, kad VMI desanto pusė patikrintųjų išties sulaukė be reikalo. Nesuprantama, visgi kodėl inspekcijos nusprendė patikrinimą daryti pačiame šventės įkarštyje.

Ne vieni prekybininkai, kurie šventėje dalyvavo pirmus metus, pasisakė, jog kitais metais čia nebedalyvaus, ne tik dėl didelio vargo bei piniginių klausimų, bet ir kitų niuansų. 

“Čia atvažiuojama ne pinigų, o šventės daryti. Tokiu atveju mes rinktumėmės Kaziuko mugę”,— atviravo mugės dalyviai.

Mindaugas Pocius ir Mindaugas Batkevičius šventėje dalyvavo taip pat pirmus metus. Kareiviška koše ir stintomis prekiavę vyrukai stebėjosi žmonių vangumu : “Keisčiausia, kad žmonės neprieina, nebando derėtis. Mes norime pabendrauti, pasidžiaugti švente, juk čia ne parduotuvė, o mugė. Mes tai vadiname - visuomenės gerinimo akcija”.

Pasibaigus laukiamiausiai kurorto žiemos šventei pasigirdo priekaištai, nuotrauka-3

Pozityvūs, gerai nusiteikę vyrukai žmonių skaičiumi nesiskundė, per miesto svečius net pardavėjų nesimatė, o apie pietus košės jau nebebuvo. 

Pasibaigus laukiamiausiai kurorto žiemos šventei pasigirdo priekaištai, nuotrauka-4

Kiti prekybininkai skundėsi, jog organizatoriai nepasirūpino konteineriais ir bio tualetais, o mugės pradžia, kuri šiemet nusidriekė vytauto gatvės viduryje prekybininkų įsikūrusių ten, taip pat nedžiugino.

Fausta Simaitė

Exchange Rates
USD 0,936