Ar esate matę šiuos kalėdinius filmus?

Ar esate matę šiuos kalėdinius filmus?

Prasidėjus šventiniam laikotarpiui televizijos tinklelį užpildo Kalėdinę nuotaiką žadinanti programa – šventiniai koncertai, laidos ir klasika tapę kalėdiniai filmai. Amerikiečių filmą „Vienas namuose“ daugelis yra matę ne vieną ir greičiausiai ne du kartus. Tų pačių kalėdinių filmų kartojimas jau yra tapęs tarsi kasmetine tradicija, tačiau galbūt laikas per ateinančias šventes pamatyti ką nors naujo? Dalinamės Kalėdiniais filmais, kurie paįvairins jūsų šeimos šventinius vakarus.

„Svajonių traukinys“, 2004 m.

Ar esate matę šiuos kalėdinius filmus?, nuotrauka-1

„Svajonių traukinys“ – tai animacinė kino juosta šeimai, sukurta pagal 1985 m. Chris‘o Van Allsburg‘o knygą vaikams. Nuotykiais apipinta istorija pasakoja apie traukinį, kuris visus vaikus veža iki Šiaurės ašigalio į susitikimą su Kalėdų seneliu. Manote, kad šis filmas skirtas tik mažiesiems?

Anaiptol – šią kino juostą vertėtų pamatyti kiekvienam suaugusiam ir praplėsti savo žinių akiratį. Filmas yra režisuotas vieno žymiausių lietuvio pasaulyje, Holivudo režisieriaus Roberto Zemeckio. Taip pat, šis filmas yra patekęs į Gineso rekordų knygą, kaip pirmasis animacinis filmas pilnai nufilmuotas, naudojant vien tik judesio fiksavimo technologiją.

Tai reiškia, kad kūrėjai judesių fiksavimo pagalba visus realių aktorių veiksmus pavertė į kompiuterinę animaciją. Iki tol animaciniai filmai daugiausia buvo kuriami piešimo technika. Ištobulinę kompiuterinę animaciją ir naujausias technologijas, skaitmeninės produkcijos gamintojai šiandien įsijausti į animacinius filmus leidžia ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Pažangūs ir aukštos kokybės televizorių ekranai, kaip „QLED“, perteikia net smulkiausias detales ir suteikia formoms gylio pojūtį taip, kad net animaciniai filmai atrodo itin realistiški ir leidžia pačiam žiūrovui įsijausti į veiksmą ekrane.

„Mes ne šventieji“, 1955 m.

Daugelis pamatę, kad filmas pastatytas seniau nei prieš 20 metų iškart renkasi naujesnį kiną. Tačiau, ar įsivaizduojate, kiek progų prarandate pamatyti dėmesio vertas kino juostas? „Mes ne šventieji“ – ganėtinai senas, tačiau spalvotas filmas tiek savo vaizdu, tiek siužetine linija.

Linksma kalėdinė komedija pasakoja apie trijų, iš kalėjimo pabėgusių nuteistųjų istoriją ir primena tarsi „Grinčo“ versiją suaugusiems. Apskritai, daugelis nuvertina seną kiną ir vien dėl žiūrėjimo kokybės praranda galimybę pamatyti dėmesio vertus filmus.

Didieji technologijų gamintojai stengiasi žiūrovams suteikti geras patirtis žiūrint bet kokio senumo turinį. „Samsung“ ieškodami vaizdo kokybę pagerinančių sprendimų televizoriuose įdiegė AI (dirbtinio intelekto) išdidinimo funkciją, kuri pagrįsta mašininio mokymosi technologija ir pagerina vaizdą paryškindama tam tikrus objektus arba titrų kraštus.  Tokiu būdu, net prastos kokybės turinys tampa patrauklesnis akiai.

„Klausas“, 2019 m.

Šio filmo greičiausiai dar nematėte, kadangi jis pasirodė „Netflix“ platformoje tik šį lapkritį. Tačiau, ši kino juosta neabejotinai turėtų būti įtraukta į kiekvieno šių metų kalėdinių filmų sąrašą. Ispanų ir amerikiečių sukurtas animacinis filmas pasakoja apie išskirtinę, dar niekada anksčiau negirdėtą Kalėdų senelio istoriją.

Aukštais kritikų balais įvertintas filmas laikomas viena nuoširdžiausių ir labiausiai pamokančių paskutiniu metu sukurtų Kalėdinių istorijų. Siekdami sukurti šiems laikams neįprastą ekranizaciją, kūrėjai pasitelkė tik tradicinę  animacijos piešimo techniką ir atsisakė modernių technologijų. 

kalėdiniai filmai Svajonių traukinys Mes ne šventieji Klausas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938