Moterų elito link: Justė Jocytė debiutuos Eurolygoje

BNS nuotr.
BNS nuotr.

Lukas Malinauskas,

Talentingoji Lietuvos žvaigždutė Justė Jocytė toliau braunasi į tarptautinį moterų krepšinio elitą. Tony Parkerio valdomoje Vilerbano ASVEL krepšinio akademijoje įsibėgėjusi 14-metė mergina, planuojama, šią savaitę su pagrindine ASVEL komanda debiutuos moterų Eurolygoje.

Stipriausias Prancūzijos klubas trečiadienio namų rungtynėse priims Kursko „Dynamo“ ekipą, kuriai pirmajame varžybų rate Rusijoje buvo nusileista 64:79.

Vilerbano komandos vyr. treneriui Valerijui Demory suteikus Jocytei šansą, lietuvė elitiniame Senojo žemyno turnyre debiutuos būdama 14 metų, mėnesio ir 3 dienų amžiaus.

Moterų Eurolygos B grupėje ASVEL su dviem pergalėmis per septynis turus – paskutinė, aštunta, tuo metu „Dynamo“, pasiekusi keturias pergales, užima ketvirtąją vietą.

Elitiniame Europos lygyje taip pat rungtyniauja dar dvi lietuvės: Bren l'Alės „Castors Braine“ garbę ginanti Eglė Šikšniūtė ir geriausia 2019 metų šalies krepšininke pripažinta Gintarė Petronytė, atstovaujanti Venecijos „Umana Reyer“.

Į moterų krepšnį žengusiai Jocytei šio sezono pradžia yra išties įspūdinga. Ji užpraeitą savaitgalį apsivilko ASVEL marškinėlius Prancūzijos lygos rungtynėse bei tapo jauniausia visų laikų čempionato žaidėja – 14 metų ir 19 dienų amžiaus, pagerindama vietinės prancūzės Carlos Bremaud rezultatą.

Pastaroji debiutavo 14 metų, 11 mėnesių ir 23 dienų amžiaus.

Jocytė mače su Sent-Amon-Lez-O „Hainaut Basket“ ekipa per pustrečios minutės prametė vienintelį mestą tritaškį ir pasižymėjo atkovotu kamuoliu.

Po šio skambaus įvykio ASVEL surengė specialią Jocytei skirtą spaudos konferenciją, kurios mietu lietuvė prisistatė žiniasklaidai.

„Tai – pirmas kartas, kai esu taip toli nuo namų, – cituojama Jocytė, besitreniruojanti tiek individualiai, tiek su jaunimo ekipa, tiek su moterų komanda. – Pasitikiu Tony Parkeriu ir jo projektu. Lionas yra geriausia vieta man asmeniškai ir mano tobulėjimui.

Liono pasirinkimas leido išlikti šalia savo šeimos ir draugų, turint omenyje, kad turėjau keletą kitų variantų, tarp kurių buvo ir JAV. Dabar darau viską, jog dėčiau žingsnius į priekį čia, Lione.“

Lapkričio viduryje savo talentu abejingų nepaliekanti mergina atrankos į 2021 m. Europos moterų čempionatą rungtynėse su Albanija tapo jauniausia visų laikų Lietuvos rinktines debiutante – 13 metų, 11 mėnesių ir 26 dienų amžiaus. Tose rungtynėse ji aikštėje praleido 10 minučių, įmetė 4 taškus ir išdalijo 3 rezultatyvius perdavimus.

Dar prieš tai, spalį, Jocytė su Klaipėdos „Neptūno“ komanda pravėrė stipriausios Lietuvos moterų lygos duris bei debiutą užfiksavo 13 metų, 10 mėnesių ir 22 dienų amžiaus.

Europos jaunučių vicečempionė per ketverias sužaistas rungtynes rinko po 11,8 taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 11,8 naudingumo balo per 25 žaidimo minutes.

BasketNews
Justė Jocytė tarptautinis moterų krepšinio elitas Vilerbano ASVEL krepšinio akademija moterų Eurolyga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936