Brazilijos futbolininkus sužavėjo Palangos paplūdimiai

Brazilijos futbolininkus sužavėjo Palangos paplūdimiai

FK „Palanga“ šiemet subūrė neeilinę žaidėjų komandą. Be gabių lietuvių ir brolių latvių, komandoje dar yra kroatas ir gruzinas, ukrainiečių bei žaidėjų atvykusių net iš tolimos Brazilijos.  Jacksonas DaCruzas (27 m.) rungtyniauja vartininko pozicijoje, kartu su juo treniruojasi ir jaunesnieji futbolininkai: Alan Facundo Torres (23 m.) ir Daniel Tertuliano (19 m.).

Jacksonas DaCruzas atvyko į Palangą vos prieš tris savaites, prieš tai futbolininkas žaidė Katare, kiti du žaidėjai atvyko iš Slovakijos prieš daugiau nei du mėnesius. Nenuostabu, kad daugybė dalykų Lietuvoje futbolininkams sukėlė nuostabą, tačiau paklausti, kas juos labiausiai nustebino, visi nedvejodami atsakė: „Pagrindinis dalykas į kurį mes atkreipėme dėmesį atvykę į Lietuvą, į Palangą, yra žmonės. Mes šiek tiek skiriamės nuo jūsų, lietuvių ir dauguma gyventojų čia nekalba angliškai, todėl turime nesusikalbėjimo problemų”, su šypsena atsakė žaidėjai. “Kitas dalykas, kas užkliuvo tai yra oras, Brazilijoje daug šilčiau, kaip žinote pas mus vyrauja du metų laikai: žiema ir vasara, atvykus čia, nustebome: saulė, lietus, vėjas, karšta ir šalta – visko pasitaiko ne tik vienu metų laiku, bet net per vieną vasaros dieną ” – tęsė pašnekovai.

Palanga, vadinama vasaros sostine turi labai daug pasiūlyti ne tik kurorto svečiams, bet ir profesionaliems futbolininkams atvykusiems iš Brazilijos. Aktyvus laisvalaikis: baseinas, sporto salės, užsienio atlikėjų pasirodymai ir kiti kultūriniai renginiai. Bet labiausiai žaidėjus pakerėjo Lietuvos paplūdimiai: „ Mes įsimylėjome Palangos paplūdimius, jie įspūdingi. Baltas smėlis, šalia esanti gamta – žydi, žaliuoja. Nepaisant to, kad čia labai šaltas vanduo, pastebėjome, kad čia labai daug gražių merginų ir nuostabi gamta.

Svarbiausias ir daugiausiai emocijų sulaukęs klausimas buvo apie maistą. Brazilų kultūra skiriasi nuo lietuvių, tačiau receptoriai ir maistas jiems itin aktuali tema: „Tai svarbus klausimas, ar ne,- juokiasi pašnekovai.  Mūsų tradiciniai patiekalai yra ryžiai, pupelės, kuriuos valgome kiekvieną dieną. Čia jūs kas dieną valgote bulves. Visi prieskoniai, kuriuos mes naudojame labai skiriasi nuo tradicinių jūsų patiekalų ir jų sudėties. Mes dieviname barbekiu, maistą keptą ant griliaus, čia neradome daug vietų, kuriose galėtume prisiminti gimtinę“- atviravo futbolininkai.

Paklausti apie šaltą lietuvių sriubą – šaltibarščius, žaidėjai net pradėjo kvatoti balsu: „ Visų pirma – ji šalta, visų antra, šalta diena ir šalta sriuba, kažkas nesuvokiamo mums. Tačiau cepelinai, kur kas geriau. Šis patiekalas taip pat keistas mums, tačiau keistas gerąja prasme, anksčiau nesame ragavę nieko panašaus“ – atviravo pašnekovai.

Visi  trys futbolininkai  – pirmą kartą ne tik Palangoje, tačiau ir Lietuvoje. Palanga svečiams pakankamai jauki ir žalia, o labiausiai brazilų dėmesį traukia lietuvių merginų grožis ir paplūdimiai. Tiesa, vaikštinėti ir grožėtis kurortu futbolininkai per daug laiko neturi: „Beveik visą laiką treniruojamės, laukiame rungtynių, kada galėsime savo jėgas išbandyti oficialiose varžybose, o kai randame laisvo laiko praleidžiame jį drauge, keliaujame į paplūdimį ir žaidžiame smėlio futbolą, nes tai mums įprasta. Palanga nėra labai didelis miestas todėl džiaugiamės jos privalumais – jūra ir smėliu“, – pridūrė vartininkas.

Brazilai labai džiaugiasi komandos draugais ir neslepia, kad su visais ne tik palaiko glaudžius ryšius, bet ir kartu leidžia laisvalaikį, nes tai daro juos stipresnius kaip komandą.

Kol kas atvykę sportininkai pasirašė sutartį su FK „Palanga“ šešiems mėnesiams, tačiau žaidėjai tikisi, kad galės pratęsti ją ir toliau žengti koja kojon su šviesia klubo ateitimi. Brazilai ne tik pamilo Palangą ir aktyvius juos žmonės, bet ir yra pasiryžę susigyventi su girdėtais žiemos šalčiais.

fkpalanga.lt
FK Palanga futbolininkai Jacksonas DaCruzas Alan Facundo Torres Daniel Tertuliano
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939