Tvarkomos Palangos gatvės – kurortas taps dar gražesnis bei patogesnis

Tvarkomos Palangos gatvės – kurortas taps dar gražesnis bei patogesnis

Palangoje vyksta gatvių tvarkymo darbai – pradėta Valteriškės gatvės statyba, darbai vyksta ir Vanagupės bei Ganyklų gatvių atkarpose.

Ilgą laiką tik žvyro danga padengta Valteriškės gatvė netrukus iš esmės pasikeis – pradėti šios gatvės statybos darbai. Per trejus metus čia planuojama ne tik pakloti asfaltbetonio dangą, bet ir įrengti lietaus nuotekų tinklus, apšvietimą, kelio ženklinimą. Pėsčiųjų patogumui bus įrengtas ir šaligatvis, kuris bus pritaikytas ir neįgaliesiems, pasirūpinta bus ir dviratininkais – numatytas ir dviračių tako įrengimas.

Šiais metais planuojama visiškai sutvarkyti Valteriškės g. atkarpą nuo Kretingos g. iki Vėžių g. Šiuo metu čia pradėti lietaus nuotekų įrengimo darbai.

„Natūralu, kad gatvės įrengimo metu vietos gyventojai susidurs su laikinais nepatogumais, laikotarpiu, kai gatvė bus iškasta, jie negalės automobiliais privažiuoti iki savo namų. Tačiau tokios procedūros yra neišvengiamos, statant naują gatvę. Kad nepatogumų gyventojai patirtų kuo mažiau, rangovai iš anksto informuos juos apie numatomus darbus“, – sakė Palangos miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Giedrius Ramonas.

Gatvių tvarkymo darbai vyksta ir Vanagupės bei Ganyklų gatvėse – vietose, kur gatvių danga yra gerokai susidėvėjusi. Maždaug 250 metrų ilgio Vanagupės gatvės jungiamojoje dalyje buvo apsispręsta suremontuoti šaligatvius bei kelio bortus, atnaujinti ir asfalto dangą, įrengti naują gatvės ženklinimą. Remontuojant šaligatvį, apsispręsta ne tik pakloti naują jo dangą, bet ir pritaikyti neįgaliesiems: įrengti vedimo linijas turintiems regėjimo negalią, taip pat – kelio bortų nuolaidumus judantiems vežimėliais. Siekiant užtikrinti pėsčiųjų bei dviratininkų patogumą ir saugumą, nuo pėsčiųjų tako atskirti dviračių takas. Ganyklų gatvės atkarpoje nuo Žvejų g. iki Bangų g. apsispręsta atnaujinti asfaltbetonio dangą.

Palangos gatvės tvarkymo darbai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936