Palangoje jūra ošia akordeono garsais. Prasideda tarptautinis akordeono muzikos festivalis PALANGA 2019

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Prieš 25-erius metus, ambicingai startavęs Tarptautinis akordeono festivalis Palangoje, išaugo į reikšmingą , plataus profilio renginį renkantį anšlagines klausytojų sales. Per šį laiką užaugo ne viena akordeonistų profesionalų ir mėgėjų karta, o akordeono muzikos gerbėjų ratas prasiplėtė iki neaprėpiamos minios.

Šiais metais, Liepos 29-rugpjūčio 3 dienomis, Tarptautinis akordeono festivalis PALANGA 2019, švenčia jubiliejinius 25-uosius metus. Šia, ir akordeono specialybės LMTA įkūrimo 60-mečio proga, festivalio organizatoriai ir Palangos miesto savivaldybė kviečia į visus festivalio koncertus nemokamai.

Meno vadovas Raimondas Sviackevičius ir festivalio organizatoriai kviečia Jus aplankyti  plataus profilio atlikėjų koncertus, kurių žanrų gausa nuo klasikinės, akademinės muzikos iki džiazo, tango, ir pop projektų, suteiks plačias pasirinkimo galimybes net pačiam įnoringiausiam  Palangos kurorto gyventojui ir svečiui.

Kiekvieną popietę, 17 val. Palangos S. Vainiūno meno mokykloje girdėsime į didžiąją sceną kelią besiskinančių moksleivių iš Lietuvos ir užsienio muzikos mokyklų bei aukštųjų muzikos mokyklų studentų koncertus. Jų metu bus pristatytos įdomiausios koncertinės programos atliekamos solistų, ansamblių bei orkestrų. Muzikos vakaruose dalyvaus talentingiausi vaikai, tarptautinių konkursų laureatai  iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Palangos, Garliavos,  Širvintų, Ukmergės, Biržų, Kupiškio, Panevėžio, Pasvalio, Naujosios Akmenės, Mažeikių, Priekulės, Vievio, Gargždų, Plungės, Kretingos, Šilutės muzikos bei meno mokyklų.

Ryškiausieji festivalio koncertai, kurių nevalia praleisti:

Palangoje jūra ošia akordeono garsais. Prasideda tarptautinis akordeono muzikos festivalis PALANGA 2019, nuotrauka-1

Liepos 29 d. 18 val. S. Vainiūno meno mokykloje jubiliejinio festivalio atidarymo koncertas, kuriame koncertuos ne tik atlikėjai iš Lietuvos, bet ir viešnia iš Suomijos - Sonja Vertainen šiuo metu studijuojanti Helsinkio J. Sibelijaus muzikos akademijoje ir aktyviai koncertuojanti po Europą.

Liepos 30 d. 18 val. S. Vainiūno meno mokyklos koncertų salę šturmuos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos akordeono katedros studentai. Profesionalių muzikantų kelią pasirinkęs jaunimas jau nebeįsivaizduoja savo ateities be akordeono, kurio įvairiapusiškumą vakaro metu ir pademonstruos klausytojams.

Liepos 31 d. 19 val. Palangos kurorto muziejuje kviesime į dviejų dalių koncertą. Pirmoje dalyje pasirodys LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS AKORDEONISTŲ ORKESTRAS (vadovas Tadas Motiečius), kuriame gros kupini entuziazmo LMTA akordeono katedros studentai, į vienį sulydę savo nepalaužiamą energiją ir tarptautinių konkursų patirtį. Jų pasirodyme skambės ne tik puikiai žinomų klasikinių kūrinių transkripcijos, bet ir originali muzika, sukurta būtent akordeonų orkestrui. Kartu su orkestru pasirodys akordeonistė Sonja Vertainen (Suomija).

Palangoje jūra ošia akordeono garsais. Prasideda tarptautinis akordeono muzikos festivalis PALANGA 2019, nuotrauka-2

Na, o antroje dalyje  -  ypatingai laukiamas ir akordeono muzikos mylėtojams puikiai žinomas - energingas DŽIAZO ATLIKĖJAS IŠ BALTARUSIJOS ANATOLY TARAN. Jo pasirodymas, idealiai subalansuotas mėgstantiems virtuoziškas akordeono improvizacijas, todėl gaiviu ir veržliu džiazo skambesiu būsite nunešti tolyn nuo pilkos kasdienybės. Atlikėjas vedžioja džiazo, popso ir liaudiškos muzikos labirintais, sulig kiekvienu posūkiu nustebindamas nauju triuku. Akordeonistas Anatoly Taran galingais yriais skinasi kelią į prestižines pasaulio scenas, vieną po kito laimėdamas tarptautinius akordeono konkursus ir nuosekliai kurdamas savo kaip džiazo muzikanto įvaizdį – visi jo išleisti albumai pasižymi improvizacine dvasia.

Palangoje jūra ošia akordeono garsais. Prasideda tarptautinis akordeono muzikos festivalis PALANGA 2019, nuotrauka-3

Rugpjūčio 1 d. 18 val.  Palangos S. Vainiūno meno mokykloje klausysimės kamerinės muzikos. Šį kartą koncertuos ansamblis iš Lenkijos "DUO DUENDE": Elwira Sliwkiewicz-Cisak (akordeonas), Jakub Niedoborek (gitara).  Puikūs, profesionalūs atlikėjai ir pedagogai koncertuojantys tiek solo, tiek su įvairios sudėties ansambliais, šį kartą parengė įvairiažanrę programą: nuo klasikos iki tango.

Palangoje jūra ošia akordeono garsais. Prasideda tarptautinis akordeono muzikos festivalis PALANGA 2019, nuotrauka-4

Rugpjūčio 1 d. 20 val. Palangos Kurhauze ESTRADINĖS AKORDEONO MUZIKOS GERBĖJAMS VIRTUOZINĮ IR ITIN JAUSMINGĄ VAKARĄ DOVANOS SVETLANA STAVICKAJA, VLADIMIRAS UŠAKOVAS (LATVIJA- RUSIJA). Muzikantai Lietuvos publikai yra  gerai žinomi . Nuo pirmo apsilankymo Lietuvoje, kuris įvyko 1997 metais, jie dažnai pasirodydavo šalies koncertų salėse ir tapo itin laukiamu duetu koncertų salėse.
Abu atlikėjai visada ieškojimų kelyje, jų muzikiniai interesai apima platų barą nuo klasikinės muzikos per šiuolaikinių kompozitorių kūrinius iki estrados, džiazinės bei roko muzikos. Kupini kūrybinių jėgų, su pasitikėjimu žvelgdami į ateitį, Svetlana ir Vladimiras džiaugiasi ir laukia naujo susitikimo su juos mylinčia  publika.

Palangoje jūra ošia akordeono garsais. Prasideda tarptautinis akordeono muzikos festivalis PALANGA 2019, nuotrauka-5

Įsimintinas koncertas laukia ir Rugpjūčio 2 d. 19 val. Palangos Vlado Jurgučio pagrindinėje mokykloje.  Klasikinės muzikos vakare girdėsime nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatą, Charkovo regioninės filharmonijos solistą iš Ukrainos DMITRIJ ŽARIKOV. Besidomintiems akordeono muzika, šis jaunuolis yra gerai žinomas muzikantas, daugelio Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Prancūzijos, Belgijos, Vokietijos festivalių ir konkursų dalyvis, laureatas ir svečias. Festivalio organizatoriai kviečia susipažinti su jauno, talentingo virtuozo iš Ukrainos pirštų miklumu ir subtiliai jautriu muzikavimu.

Rugpjūčio 3 d. 18:00Palangos KurhauzeJubiliejinio festivalio uždarymo koncertas.

Dalyvauja seminaro pedagogai, studentai, mokiniai, festivalio svečiai. Na, o vakaro kulminacijoje mėgausimės orkestrine akordeono muzika. Jungtinis tarptautinis mokytojų orkestro koncertas, kuriam nuo pat festivalio įkūrimo pradžios vadovauja dirigentas prof. Ričardas Sviackevičius bei kartu su orkestru pasirodysiantys solistai žada tikrą muzikos puotą  ir pačių ryškiausių fejerverkų vertą vakarą.

Liepos 29 – rugpjūčio 3 dienomis, atostogaujančiųjų Palangoje ir miesto gyventojų laukia puiki proga turiningai praleisti vasaros vakarus, pažinti itin plačių galimybių, paslaptingą ir pribloškiantį instrumentą – akordeoną. Dienas leidžiant saulėtame paplūdimyje prie gaiviosios Baltijos jūros, vakarus kviečiame sutikti su intriguojančia, spalvinga Jubiliejinio 25-ojo Tarptautinio akordeono festivalio Palangoje muzika.

Tarptautinis akordeono muzikos festivalis PALANGA 2019
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937