„Palangos Kuršiai“ išsaugojo kapitoną Aidą Viskontą

„Palangos Kuršiai“ išsaugojo kapitoną Aidą Viskontą

Ateinantį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną „Palangos Kuršių“ žaidimui aikštelėje ir toliau diriguos komandos kapitonas Aidas Viskontas. Praėjusiais metais prie Palangos miesto klubo prisijungęs 33 metų 185cm ūgio gynėjas greitai tapo lyderiu tiek ant parketo, tiek ir komandos rūbinėje. Viso sezono metu sėkmingai komandos draugams progas kurdavęs kapitonas buvo nepralenkiamas visoje lygoje pagal atliekamų rezultatyvių perdavimų skaičių (vid. 5,5 rez. perd.). Kartu su Jalenu Riley galingą gynėjų tandemą sudaręs Viskontas per rungtynes taip pat pridėdavo vidutiniškai po 10,3 taško, 2,8 atkovoto ir 1,8 perimto kamuolio.

Solidžiu taiklumu (51% dvit. met., 36% trit. met., 87% baud. met.) pasižymėjęs veteranas įspūdingais pasirodymais ne kartą įrodė galintis prisiimti iniciatyvą ant savo pečių. Sezono metu 20 naudingumo balų ribą Viskontui pavyko peržengti 9 kartus (7 pergalės), o asmeninis naudingumo rekordas buvo užfiksuotas rungtynėse prieš Šilutės „Šilutę“ (37 naud. bal., 23 tašk., 11 rez. perd.).

Komandos kapitonas Palangos ekipą į priekį vedė ir atkrintamųjų varžybų metu – sezono finišo tiesiojoje įžaidėjas vidutiniškai rinko po 14,2 taško, 5,3 rezultatyvaus perdavimo, 1,7 perimto kamuolio ir 17 naudingumo balų. Viskontas buvo pripažintas naudingiausiu trečiųjų NKL ketvirtfinalio rungtynių žaidėju, o 17-osios reguliariojo sezono savaitės MVP titulą užleido tik komandos draugui Jalenui Riley.

2003 metais profesionalo karjerą pradėjęs Aidas Viskontas prieš tai savo sugebėjimus demonstravo rungtyniaudamas tokiuose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubuose kaip Klaipėdos „Neptūnas“, Utenos „Juventus“, Kėdainių „Nevėžis“ bei Pasvalio „Pieno Žvaigždės“.

bckursiai.lt
nkl viskontas Kuršiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938