S. Vainiūno meno mokykloje – teigiami pokyčiai fortepijono ir styginių instrumentų korpuse

 S. Vainiūno meno mokykloje – teigiami pokyčiai fortepijono ir styginių instrumentų korpuse

S. Vainiūno meno mokykla auklėtinius rudenį pasitiks atsinaujinusi – įgyvendinant šios ugdymo įstaigos remonto darbų antrąjį etapą, birželį baigtas fortepijono bei dviejų styginių instrumentų klasių remontas. Pirmuoju etapu praėjusiais metais atnaujintas Dailės skyrius. Darbai atlikti Savivaldybės biudžeto ir Europos Sąjungos lėšomis.

Atliekant fortepijono bei styginių instrumentų korpuso remontą buvo atnaujintos 6 klasės, tad šių instrumentų įvaldymo subtilybių besimokantys jaunieji palangiškiai bei jų mokytojai rudenį galės džiaugtis ne tik gražesne aplinka, bet ir geresnėmis ugdymo sąlygomis. Taip pat suremontuota mokyklos biblioteka, koridorius bei rūbinė.

Pasak Palangos miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo Algimanto Rimo, remonto metu buvo pakeistos klasių lubos bei įrengti modernūs šviestuvai, patalpų sienos uždengtos garso izoliacine medžiaga bei perdažytos, taip pat į garsą izoliuojančias duris pakeistos senosios visų kabinetų durys, kapitaliai suremontuotos grindys bei pakeista jų danga.

Šie darbai truko du mėnesius.

Pirmuoju darbų etapu, kuris baigtas praėjusių metų rudenį, buvo atnaujintas mokyklos Dailės skyrius – suremontuoti 6 kabinetai bei Dailės skyriaus vestibiulis. „Atnaujinat skyrių, kabinetai, atsižvelgiant į išsakytus pageidavimus, buvo perdažyti įvairiomis spalvomis, klasėse įrengtos pakabinamos lubos bei kelių zonų apšvietimas (jis pritaikytas dailės kabinetams), pakeistos visų klasių durys. Remonto metu taip pat buvo perdaryta lietaus nuvedimo sistema bei sutvarkytos susmukusios grindys – supilti pagrindai ir paklota nauja danga“, – pasakojo A. Rimas.

Mokinių bei mokytojų patogumui į klases buvo atvestas vandentiekis, tad baigę kūrybinius darbus su moliu ar dažais, Dailės skyriaus mokiniai gali klasėje patogiai nusiplauti rankas.

Statybos skyriaus vedėjo teigimu, S. Vainiūno meno mokyklai kapitalinis remontas buvo tiesiog būtinas. „Buvome sulaukę ir prašymų atnaujinti ugdymo įstaigos grindis bei sienas, nes šios per laiką jau buvo gerokai nusidėvėjusios. Dabar, įgyvendinus du remonto darbų etapus, vaizdas mokykloje, palyginti su senuoju, skiriasi lyg diena ir naktis. Ir tai ne tik džiugina akį, bet ir pagerina mokymo kokybę“, ­– sakė A. Rimas.

S. Vainiūno meno mokyklos direktorė Virginija Marozaitė džiaugiasi atliktais  darbais – po remonto ugdymo įstaiga tarsi pašviesėjo. „Koridoriuose – šviesu, per viršuje įengtus švieslangius patenka šviesa, iš kabinetų į aplinką nebesklinda garsas. Džiugu, kad rugsėjį mūsų mokyklos mokiniai ateis į atnaujintas, šviesesnes bei patogesnes patalpas“, – kalbėjo V. Marozaitė.

Palangos miesto savivaldybė
S. Vainiūno meno mokykla Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938