Palangoje vyks meno degustacija

Palangoje vyks meno degustacija

Pirmą kartą į Palangą, „Ramybės“ galeriją, atkeliauja originalus projektas – meno degustacija. Palangiškius ir poilsiaujančius miesto svečius tik vieną – birželio 9-osios vakarą – suburs meno degustacijos „išradėja“ ir kuratorė Vilma Jankienė.

Vilniuje įsikūrusi „AP galerija“ jau ketvirtus metus organizuoja išpopuliarėjusį meno reginį.

„Tai lengvas, net sakyčiau, pramoginis būdas pabūti šalia meno. Nenuobodus pasakojimas ir greita paveikslų peržiūra leidžia žmonėms susipažinti su naujausiais dailininkų kūriniais, pasisemti dvasinių jėgų iš spalvomis kuriamų emocijų. Svarbu, kad žmonėms nereikia dėti jokių pastangų, tik... žiūrėti. Ypač kviečiame tuos, kurie sakosi esą „toli nuo meno“. Netyčia atėję žmonės iš tikrųjų kokybiškai pailsina galvas, tarsi atsiveria, tampa žingeidesni, ima pasitikėti savo skoniu, drąsiau reiškia savo nuomonę“, – apie meno degustacijos naudą pasakoja V. Jankienė.

Meno degustacijos metu dailininkai renginyje nedalyvauja, yra rodomi tik jų kūriniai ir apie juos trumpai papasakojama. Paveikslai rodomi po du ant molbertų, ir ne mažiau kaip po keturis kiekvieno menininko. Visada pristatomi dešimties dailininkų kūriniai.

Palangoje vyks meno degustacija, nuotrauka-1

Šį kartą bus pristatoma marga kūrinių puokštė iš įvairių geografinių vietovių: klaipėdietės Dalios Kirkutienės, kauniečių Miglės Kosinskaitės, Mindaugo Juodžio, vilniečių Šlipo, Viktoro Paukštelio, Neringos Žukauskaitės, Adasos Skliutauskaitės, Kęstučio Ramono, Adelės Liepos Kaunaitės bei latvės Ditos Luse.

Žiūrovai galės, vedami profesionalaus pasakojimo, iš arti patyrinėti grafikos, tapybos, piešinių ypatumus, skirtingi formatai taip pat suteikia meno degustacijai įdomumo, įvairovės. Kūrinių bus galima įsigyti.

Bilietus į renginį galima įsigyti renginio vietoje arba per PAYSERA.

Palangoje vyks meno degustacija, nuotrauka-2 Palangoje vyks meno degustacija, nuotrauka-3 Palangoje vyks meno degustacija, nuotrauka-4
Meno degustacija Galerija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938