Senosios gimnazijos mokiniai džiaugiasi gyvenantys Palangoje

Senosios gimnazijos mokiniai džiaugiasi gyvenantys Palangoje

Pilietinio ugdymo pamokoje istorijos mokytojai pasiūlius temą „Ką reiškia būti pilietiškam?“ Palangos senosios gimnazijos IIB klasėje gimė diskusija, kurios metu nuskambėjo mintis, kad tikras pilietis turi būti atsakingas ne tik už savo šalį, bet ir už miestą, kuriame gyvena.

Tai yra reikia būti aktyviu savojo miesto kūrėju, nes gimtoji vietovė – maža mūsų krašto dalis. Diskusijos metu aptarėme, kas Palangoje pasikeitėper šiuos metus. Lietuvos šimtmečio proga Palanga nenustoja stebinti vykdydama akciją „Palanga keičiasi“. Prisiminėme, kad 2018 metų pradžioje Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga Palangoje, Nepriklausomybės aikštėje, buvo pastatytas moksleivių kurtas monolitinis suoliukas iš 100 keraminių plytelių. Savivaldybės inicijuotame projekte „Prie istorijos prisilietus“ dalyvavo 1750 mokinių, 82 švietimo įstaigų klasės.

Senosios gimnazijos mokiniai džiaugiasi gyvenantys Palangoje, nuotrauka-1

IIB klasės mokiniai teigia, jog tikras pilietis turi būti atsakingas ne tik už savo šalį, bet ir už miestą, kuriame gyvena. Senosios gimnazijos nuotr.

Pirmiausia moksleiviai rengė kūrybinius darbus – pagal burtų keliu ištrauktą atmintiną Lietuvai datą pravedė istorijos pamoką, vėliau parengė pristatymui skaidrę ir sukūrė keraminę plytelę, kurioje turėjo atsispindėti minėtina data. Mieste švenčiant Vasario 16-ąją, suoliukas iškilmingai buvo atidengtas. Jis tapo puošnus Nepriklausomybės aikštės akcentas, kuriuo grožisi ir palangiškiai, ir miesto svečiai.

Gražu tai, jog ir mes patys, mokiniai, savo idėjomis, savo darbu prisidėjome prie kūrybiško Lietuvos šimtmečio įprasminimo.

Kitas Palangoje labai svarbus Lietuvos jubiliejaus paminėjimas – gruodžio 8 dieną, šeštadienį, Palangoje iškilmingai atidaryta Signatarų alėja ir 6 metrų aukščio atminimo stela. Nauja kultūrinė erdvė – kurorto Savivaldybės dovana palangiškiams valstybės Nepriklausomybės Šimtmečio proga. Ja taip pat pagerbti Vasario 16-osios Nepriklausomybės akto signatarai: prezidentas Antanas Smetona, prelatas Kazimieras Steponas Šaulys, visuomenės veikėjas, diplomatas Jurgis Šaulys ir profesorius Steponas Kairys, kurių veiklą ir nuopelnus Lietuvai prisiminėme pamokoje. Didžiuojamės, kad šie Lietuvai nusipelnę žmonės yra mokęsi Palangos progimnazijoje, o dabar jų pavardės įrašytos į Palangos senosios gimnazijos Garbės sąrašą.

Alėjos atidaryme dalyvavę IIB klasės mokiniai teigia jautę pasididžiavimą Palanga ir Vasario 16-osios Nepriklausomybės akto signatarais. Šie žmonės yra pavyzdys mums, jauniems palangiškiams, kaip galima prisidėti kuriant savo šalies ateitį.

Diskusijos pabaigoje padarėme išvadą, kadNepriklausomybės atkūrimo minėjimo Palangos mieste iniciatyvos skatina puoselėti, saugoti ir palikti ateities kartoms tai, kas turės ilgalaikę vertę, todėl mes, Senosios gimnazijos mokiniai, labai džiaugiamės, kad gyvename Palangoje, kuri skiria tokį didelį dėmesį Lietuvos praeičiai įprasminti.

Judita Baranauskaitė, Simona Butkutė,

Justė Daratytė, Augustė Stonkutė ir Monika Raišytė,

IIB klasės mokinės

Palangos Senoji Gimnazija projektas Prie Istorijos Prisilietus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936