Sakartvelo ansamblis "Gori" griausmingai pradėjo turą Lietuvoje

Sakartvelo ansamblis "Gori" griausmingai pradėjo turą Lietuvoje

Vakar Vilniaus gyventojai ir svečiai žavėjosi Sakartvelo kultūra – savo turą mūsų šalyje pasirodymu koncertų salėje „Compensa“ pradėjo Sakartvelo šokių ir muzikos ansamblis „Gori“.

Prieš pasirodymą muzikantai pasveikino Lietuvą ir Sakartvelą su šimtmečiu ir dėkojo lietuviams už pagalbą ir palaikymą jų šaliai.

Dviejų dalių programos metu ansamblis pakvietė pasinerti į sakartvelų kultūrą. Scenoje gyvai grojo muzikantų grupė, šokėjai demonstravo nepaprastus sugebėjimus. Ne kartą po jų kojomis drebėjo „Compensos“ scenos pagrindas.

Iš viso žiūrovai scenoje išvydo keturias dešimtis atlikėjų. Šokių numerius keitė liaudies dainos. Gausiomis ovacijomis publika priėmė vieną žymiausių sakartvelų kūrinių „Suliko“. Šokėjai ovacijų sulaukė atlikę žiūrovų visuomet mėgstamą šokį su kardais.

Gausiai susirinkusi publika atlikėjams plojo atsistojusi, reikalavo pakartot, o po pasirodymo dar kurį laiką nepaleido, noriai fotografavosi su atlikėjais ir ansamblio vadovais.

Savo pasirodymų turą ansamblis jau rytoj, gruodžio 19 dieną, tęs Šiaulių arenoje, o penktadienį, 21 dieną, baigs Palangos koncertų salėje.

„V.P.“ inf.

Sakartvelo Ansamblis. Gori Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936