Aštri veganiška moliūgų sriuba

Spalį galime vadinti moliūgų mėnesiu: šiuo metų laiku parduotuvių lentynos bei turgaviečių prekystaliai užsipildo šiais oranžiniais kamuoliais, o artėjant spalio 31-ajai moliūgai užkariauja pasaulį kaip bauginantys Helovino simboliai. Lietuvoje vaiduoklių naktis nėra tokia populiari šventė, tad esant didelei pasiūlai tenka įgūdžius pritaikyti ne tik moliūgų skaptavime. Šįkart siūlome išbandyti itin paprastą, bet kūnui (ir sielai) naudingą receptą - veganišką moliūgų sriubą.

Pasiruošimo laikas - 20 min.

Gaminimo laikas - 15 min.

Iš viso sugaišite vos 35 min.

Ingridientai:

1 šaukštas kokosų aliejaus

1/2 supjaustyto svogūno

1/2 supjaustyto jalapeno su sėklomis (kiekį galite reguliuoti pagal pageidaujamą aštrumą)

2 skiltelės malto česnako

1 didelė supjaustyta morka

1/2 žiedinio kopūsto (maždaug 2-3 puodeliai)

1/2 supjaustytos cukinijos

1 skardinė neriebaus kokosų pieno

2 puodeliai daržovių sultinio

1/2 keptos saldžiosios bulvės

Apie 500g moliūgų piurė

1 šaukštas klevų sirupo

1/2 šaukštelio ciberžolės

1/2 šaukštelio paprikos

1/2 šaukštelio sojų padažo

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Eiga:

* Šiam receptui reikės keptos saldžios bulvės.

Pašildykite kokosų aliejų keptuvėje ant vidutinės liepsnos. Kitoje keptuvėje 4-5 minutes pakepkite svogūnus ir jalapenus. Įmaišykite česnakus, morkas, žiedinius kopūstus ir cukinijas. Įberkite druskos ir pipirų ir uždengę dangčiu palikite viską kepti 7-8 minutes arba kol daržovės suminkštės. Tuo tarpu trintuve sumaišykite kokosų pieną, daržovių sultinį, keptą saldžiąją bulvę, moliūgą ir prieskonius. Kai keptuvėje esančios daržovės bus minkštos, 3/4 jų primaišykite prie masės trintuve.

Kai viską sumaišysite iki tolygios masės, ją supilkite į puodą ir pašildykite.

Patiekite dubenėliuose, o ant viršaus uždėkite likusias daržoves.

Skanaus!

Moliūgai veganiška
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.