„LOGIN 2017“ apdovanojimą pelnė naujas žiniasklaidos portalas

„LOGIN 2017“ apdovanojimą pelnė naujas žiniasklaidos portalas

Technologijų ir inovacijų festivalio „LOGIN 2017“ metu ne tik buvo galima išgirsti motyvuojančių ir įkvepiančių pranešimų, bet ir pasidžiaugti bei susipažinti su apdovanojimus pelniusiais geriausiais projektais, interneto svetainėmis ar TV laidomis. Šiais metais iš viso išdalintos net dvidešimt septynios nominacijos.

Iškilminga apdovanojimų ceremonija vyko gegužės 25-tą dieną 20 valandą Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, o renginį vedė žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas Orijus Gasanovas.

„LOGIN“ vadovė Ieva Dirvonskaitė apdovanojimų vakaro metu sakė: „Per 11 LOGIN gyvavimo metų „Lietuvos interneto apdovanojimai“ tapo didžiausiu pačios technologijų bendruomenės kuriamu projektu, tad natūralu, kad toks kolegų ir rinkos profesionalų įvertinimas nominantams yra puiki paskata tęsti pradėtus darbus ir toliau ieškoti netradicinių, inovatyvių sprendimų. Smagu matyti, kiek per šiuos visus metus, kol rengiame apdovanojimus, užaugo naujų, puikių projektų, kaip apdovanojimuose susipažinę žmonės sukūrė daug nuostabių dalykų ir išplaukė į tarptautinius vandenis.“

Geriausi „LOGIN 2017“ nominantai:

1. „Metų interneto žmogus“ – televizijos laidų vedėjas, rašytojas, televizinės laidos „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas.

2. „Metų startas“ nominacijoje išrinkta platforma, jungianti elektroninių parduotuvių savininkus su produktų gamintojais – „Oberlo“.

3. „Metų žaidimas“ – virtualus futbolas, kuriame galima surinkti savo Lietuvos svajonių futbolo rinktinę iš praeities ir dabarties žaidėjų, išsirinkti stadioną bei sudaryti sutartį su rėmėju.

4. „Metų inovacija“ – inovatyvus, modernus ir išskirtinis Valstybės pažinimo centras, kuriam perteikti naudojami objektai, tekstai, vaizdinė ir audiovizualinė medžiaga, virtuali realybė ir garsinis gidas.

5. „Internetinio filmo/serialo/laidos“ apdovanojimą pelnė laida „Laikykitės ten su Andriumi Tapinu“, kurios įkūrėjas - pats vedėjas, rašytojas, žurnalistas Andrius Tapinas.

6. „Metų vaizdo įrašu“ išrinktas „Minecraft Tesla Gigafactory in Lithuania“ – tai idėja, sujungianti Lietuvos kompiuterinio žaidimo „Minecraft“ gerbėjų bendruomenę virtualiame pasaulyje („Minecraft“ žaidime), kuri „prikėlė“ Kruonio LEZ aplinką. Kūrėjų tikslas - pristatyti pasauliui, kad žaidimų entuziastai geba ne tik žaisti, bet ir susiburti, kurti bendrus projektus apie savo valstybę.

7. „Metų mobilioji programėlė“ – kelionių mieste planavimo programėlė „TRAFI“.

8. „Metų interaktyvios reklamos kampanija“ – ištrinktas Lietuvoje prekybos tinklas „Maxima“, kuris, įkvėptas tikros 12 metų berniuko Edvino istorijos, pradėjo bendradarbiavimą su Lietuvos plaukike ir olimpine čempione Rūta Meilutyte bei sukūrė bendrą projektą „Gali plaukti“.

9. „Metų agentūra“ paskelbta kūrybinė agentūra MILK.

10. „Metų prekės ženklas“ – DNB bankas.

11. „Metų socialinių medijų reklama/kampanija“ – įvertina „DNB paskola be dėžutės“.

12. „Metų geriausias prekės ženklas paskyra/kampanija“ tapo Valstybės mokesčių inspekcijos projektas - „Facebook“ paskyra, administruojama realiai egzistuojančių žmonių (ne inspektorių). Todėl puslapyje dalijamasi šmaikščiais ir nuotaikingais įrašais.

13. „Metų geriausias BLOG‘as/asmeninis tinklalapis – maisto fotografijos projektas „52 kartai“, kurio autorius Robertas Daskevičius.

14. „Metų geriausios e-paslaugos ar produkto tinklalapis“ – „Robotikos akademija“ – sistema, leidžianti pagal amžiaus grupę, miestą, adresą, patogu laiku lankyti šio tipo būrelį.

15. „Metų geriausiu el. prekybos tinklalapiu“ pripažintas pigių kelionių internetu pardavėjas bei sparčiai augantis kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas arba Makalius.lt

16. „Metų geriausiu dizaino sprendimu el. erdvėje“ tapo naujų, A energinės klasės apartamentų prestižiniame Kauno žaliakalnio rajone projektas „Ąžuolyno namai“.

17. „Metų geriausia interneto svetaine“ – išrinkta „Kosmetikos DNR“ – išsamus tinklaraštis apie kosmetiką Lietuvoje.

18. „Metų interneto svetainė vaikams“ – LRT.lt/vaikams, kuri pripažinta kaip kokybiškiausiu švietimo-edukaciniu tinklalapiu, skirtu vaikams.

19. „Metų socialinės atsakomybės tinklapio ar projekte“ nugalėjo projektas, pateikiantis nusižudžiusių artimųjų istorijas – „Knyga be pavadinimo“.

20. „Metų kultūrinio, ne pelno siekiančio tinklalapio“ nominacijoje geriausia pripažinta „It's Kaunastic“, kuri „Facebook“ profilyje dalinasi informacija apie įvairias Kauno miesto naujienos ir kitas įdomybes.

21. „Metų žiniasklaidos portalas, projektas ar tinklalapis“ – žurnalisto Andriaus Tapino pelno nesiekiantis projektas „Laisvės TV“.

22. „Metų eksportas“ – DNR tyrimais paremta sveikatingumo programa – „vitalityDNA“.

23. „Metų tech“  apdovanotas renginys ir komunikacijos strategija, skirta nukreipti „Tesla Motors“ dėmesį į Lietuvą, kaip geriausią vietą ličio akumuliatorių gamyklos „Tesla Motors Gigafactory“ statyboms“ – Gigathon: Let's bring Gigafactory to Lithuania!“.

24. „Metų gyvenimo pasiekimo technologijų srityje“ nominacijoje apdovanotas verslinininkas ir visuomenės veikėjas Vladas Lašas. 

Šių metų festivalyje taip pat buvo nuspręsta apdovanoti ir daugiausiai internautų balsų surinkusius dalyvius.

Inovacijų festivalyje „LOGIN 2017“ dalyvavo ir žiniasklaidos portalas – vilniuje.info, kuriame aptariamos svarbiausios Vilniaus naujienos. Portalas kandidatavo į geriausios Vilniaus miesto svetainės pripažinimą. Suskaičiavus visus balsus paaiškėjo, kad skaitytojai šiam portalui skyrė net 2225 taškus.

Šios svetainės vadovas Artūras Žalkauskas paklaustas, kodėl nusprendė dalyvauti festivalyje „LOGIN 2017“ sakė, kad idėja kilo visai netikėtai. „Atsitiko taip, kad kartą turėjome bendrą susitikimą su pagrindine festivalio organizatore Ieva Dirvonskaite. Ji ir pasiūlė dalyvauti“, – teigė naujienų portalo vilniuje.info vadovas.

„Tiesą sakant, nieko per daug nesitikėjome ir nekūrėme strategijų, kaip laimėti, bet akivaizdu, jog pavyko puikiai. Skaitytojų internete dėka buvome išrinkti kaip daugiausia balsų savo kategorijoje surinkusi svetainė.“, – sakė A. Žalkauskas.

kultūra konferencija festivalis vilniuje.info LOGIN LOGIN2017
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936