Rudens Lygiadienio degustacinė vakarienė: ALKIS BALTAS

Data: Rugsėjo 22 d. 
Laikas: 19 val.
Kaina: 39 Eur - 7 patiekalų degustacinė vakarienė + vyno taurė (arba kitokia nealkoholinė opcija); 
59 Eur - 7 patiekalų degustacinė vakarienė + 3 parinkto vyno taurės.

Prieš 10 tūkstančių metų į Šiaurę pasitraukus ledynams, norėdamas išgyventi ALKIS BALTAS turėjo misti viskuo, ką tik buvo įmanoma sumedžioti ar rasti – nuo šiaurinių elnių, kiaušinių, įvairiausių žolių iki nudobtų žvėrių skrandžio turinio. Vėlesniais laikais prie ALKIO BALTO raciono prisidėjo medus, riešutai, nendrių šaknys, džiovintos uogos, grybai, vaisiai, švendrai, lūgnės. Būdamas pajūrio gyventoju ALKIS BALTAS taip pat pasilepindavo jūrinėmis bei gėlavandenėmis žuvimis, vėžiais ir ruoniais. Pirmuosius ėmė sėti miežius, kanapes, avižas, vasarinius kviečius ir soras, auginti – avis, ožkas, galvijus, arklius, kiaules. Taip pamažu susiformavo ALKIO BALTO valgymo įpročiai.

ALKIS – nuo žodžio „alka/alkas“. Žodis „alka“ kildintinas iš žodžio „alkti”, kas rodo archajišką kilmę ir seną aukojimo kaip „dievų maitinimo“ sampratą.

BALTAS – gentainis, gyvenantis prie Baltijos jūros.

Staliukus rezervuokite: [email protected] arba +37061130144 
Rezervacijos priimamos nuo 11 iki 19 val.

Photo by Paulius Makauskas