PROGRAMA
19 val. SVEČIŲ SUTIKIMAS.
19.20 val. SVEIKINIMO ŽODIS: Palangos miesto savivaldybė ir Prancūzijos ambasada.
19.30 val. FRANKOFONIŠKAS KONCERTAS. Palangos jaunieji atlikėjai
20 val. KNYGOS prancūzų kalba „JONAS IR ADOLFAS MEKAI: GYVENIMO LAI(Š)KAI“ pristatymas. Pristato autorius Kęstutis Pikūnas ir kino režisierius Audrius Stonys.
21 val. Grupės CAFÉ DE PARIS koncertas. Chris Ruebens, Tadas Dešukas ir Nerijus Bakula. Programoje: E. Piaf, T. Dutronc, J. Brel, G. Brassens dainos.
22 val. Prancūzų kino festivalio PALANGA – MANO MEILĖ atidarymas.
Filmas MONČYS. ŽEMAITIS IŠ PARYŽIAUS. Režisierius Linas Mikuta, dokumentinis, filmo kalba ir subtitrai: lietuvių, prancūzų, 2022, 1 val. 19.
Dalyvavimas šventėje nemokamas!
Aprangos kodas – Prancūzijos vėliavos spalvos: mėlyna, balta, raudona.
Mylintiems Prancūziją – šventė Palangoje.
Liepos 10 d. 19 val. Palangos frankofonų klubas PONTAS kartu su Prancūzų institutu ir Palangos miesto savivaldybe kviečia palangiškius ir miesto svečius į Prancūzijos nacionalinę šventę. Palangoje, kaip skirtingų šalių kultūroms atvirame mieste, ji minima daugiau nei dešimtmetį. Klubo PONTAS atstovai šiemet parengė vakaro programą, kuri vyks restorano OLDMAN parke, Rąžės upelio ir jūros papėdėje. Vakaras prasidės nuo specialiai paruoštų prancūziškų užkandžių degustacijos ir tęsis iki vidurnakčio – vyks knygos prancūzų kalba pristatymas, Palangos moksleivių bei profesionalių atlikėjų koncertas, filmo peržiūra.