Pirmą kartą Lietuvoje!

Valstybinis Italijos teatras Balletto di Milano su programa „Gran galà“, tik liepos 2 dieną koncertų salėje „Palanga", pradžia 20.00 val.

Balletto di Milano pagrįstai vertinamas, kaip vienas labiausiai prestižinių Italijos teatrų: tai vienintelė baleto trupė Lombardijoje, turinti savo teatrą ir koncertuojanti garsiausiose Anglijos, Airijos, Šveicarijos, Ispanijos ir Vokietijos scenose. 2017 metais teatro Balletto di Milano trupė gavo „Apdovanojimą už išskirtinius rezultatus“- itališkojo šokio Oskaro atitikmenį. Trupę remia MIBACT – Italijos kultūros paveldo, kultūrinės veiklos ir turizmo ministerija.

Milano baleto „Grand Gala“ programa yra šokio vakaras grožio ir elegancijos vardu, kuriame dera klasikinis virtuoziškumas bei neoklasikinis prašmatnumas bei šiuolaikinės idėjos.

Spektaklis suteiks unikalią galimybę pamatyti ryškiausius ir įdomiausius garsiausių pasaulyje baleto spektaklių ištraukas pagrindinių teatro Balletto di Milano solistų atlikime: Swan Lake  (P. Tchaikovsky), I Masnadieri ( G.Verdi), Attila (G.Verdi),  Cavalleria Rusticana (P. Mascagni),   Nutcracker (P. Tchaikovsky),   Tangos (C. Gardel) , The four season (G.Verdi).
 
Aukštosios kūrybos pavyzdžiais galima vadinti ir nuostabius kostiumus, kuriuos italų dizaineris Federiko Feratti sukūrė specialiai Balletto di Milano trupės atlikėjams.

Milano nacionalinio teatro istorija siekia 30 metų meninio darbo iš sėkmės ne tik Italijos, bet ir geriausiose pasaulio scenose.  Kolektyvo repertuaras labai įvairus – nuo klasikos ir žinomų literatūros kūrinių interpretacijos iki šiuolaikinio spektaklio. Visi Balletto di Milano artistai yra geriausių baleto mokyklų ir akademijų, taip pat choreografijos mokyklos prie Teatro alla Scala absolventai.

Balletto di Milano trupei nuo 1998 metų vadovauja garsus choreografas Carlo Pesta – Italijos Respublikos Ordino Kavalierius, kuris baigė Teatro alla Scala mokyklą Milane pas pedagogą Marį Liepą. Trupės repertuaras – išskirtinis, sukurtas geriausių pasaulio choreografų specialiai teatrui Balletto di Milano.

Ryški, kvapą gniaužianti ir įspūdinga programa – puikus laisvalaikio leidimas šventinei nuotaikai ir neišdildomiems prisiminimams!