X tarptautinio M. K. Čiurlionio muzikos festivalio koncertas
Labdaringas koncertas skirtas Ukrainai paremti, kurio metu skambės nuostabūs ir retai Lietuvos koncertų salėse girdimi ukrainiečių kompozitorių kūriniai, o juos atliks du savito braižo atlikėjai – pirmą kartą Lietuvoje viešintis ukrainiečių tautybės atlikėjas, reziduojantis JAV – tarptautinių konkursų laureatas DMYTRO GNATIV (fleita), bei su juo kartu pasirodysiantis vienas ryškiausių jaunosios kartos atlikėjų, ekspresyvusis fortepijono virtuozas PAULIUS ANDERSSON (Lietuva-Danija), kuris taip pat buvo įvertintas aukščiausiomis premijomis daugelyje tarptautinių konkursų, aktyviai koncertuoja kaip solo atlikėjas Lietuvoje ir užsienyje. Duetas netikėtomis aplinkybėmis susibūrė 2021 metais, muzikantams gyvenant ir mokantis Majamyje (JAV). Greta muzikinių idėjų menininkus vienija ir siekis padėti Ukrainai – Dmytro ir Paulius JAV surengė ne vieną labdaringą Ukrainos paramos koncertą. Šią programą pasiūlysime ir Palangos gyventojams bei svečiams.
X tarptautinis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muzikos festivalis Palangoje visas už parduotus šio koncerto bilietus surinktas lėšas skirs karo siaubumus patiriančiai Ukrainai.
Daugiau informacijos apie X tarptautinį M. K. Čiurlionio muzikos festivalį Palangoje www.klasika.org
***
Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad Jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.