Kviečiame į rudens lygiadienio ir Baltų vienybės paminėjimą Palangoje. Pažymėsime gamtos virsmą ir sušoksime baltų vienybės šokį.
2021 m. rugsėjo 18 d. 18 val. Palangos kurhauzo koncertų salėje pasirodys ansamblis „LAV trio + Art“ su folkdžiazo programa „Ei, auga, auga“. O po koncerto Grafų Tiškevičių alėjoje – „Lygės pašokdinimas“ su PKJC folkloro ansambliu „Mėguva“
„LAV Trio + Art“ – Loreta Sungailienė (vokalas, tradicinės kanklės), Aistė Bružaitė (koncertinės kanklės), Vytautas Pilibavičius (trombonas, aranžuočių autorius), Artūras Maniušis (perkusija) - populiarina lietuviškas tradicines dainas profesionaliojoje muzikoje. Modernų, įdomų ir patrauklų ansamblio kuriamos ir atliekamos muzikos skambesį lemia neįprastas, iš pirmo žvilgsnio, rodos, nesuderinamų instrumentų – koncertinių kanklių ir trombono – muzikavimas kartu. Dainų kompozicijas apjungia autentišką ir modernesnį folklorinį dainavimą atspindintis balsas, kuris dera prie bendro aksominio sąskambio. Išradingos, charakteringos kūrinių aranžuotės, atskirų atlikėjų improvizacijos bei darnus į vientisą muzikinį audinį susiliejantis jų skambėjimas įkūnija dainą, kuri pasiekia kiekvieno klausytojo širdį – tiek jauno, žingeidaus ieškotojo, tiek subrendusio, išrankaus skonio melomano.
Ansamblio programa – išskirtinai lietuviška ir autentiška, todėl siekiama ją pristatyti profesionaliai ir originaliai, pateikiant ir informacijos apie liaudies dainų įvairovę. Visi ansamblio nariai – savo srities profesionaliai, todėl gali tinkamai reprezentuoti savo atstovaujamus instrumentus, kurių kiekvienas atskirai ir visi kartu atveria plačias skambesio galimybes.
Renginys nemokamas. Dalyvavimas su galimybių pasu. Būtina registracija: https://forms.gle/6x3ZCXfpxiBJg1xX9
Po koncerto (apie 19.30 val.) visi susirinksime Grafų Tiškevičių alėjoje pasišokti kartu su folkloro ansambliu „Mėguva“
Apie „Lygės pašokdinimą“
Rugsėjo 18 d. Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansamblis „Mėguva“ kviečia palangiškius ir kurorto svečius prie fontano Grafų Tiškevičių alėjoje. „Lygės pašokdinimas“ - tai ne koncertas ir ne parodomieji šokiai, o linksmas šokių vakarėlis grojant puikiems „Mėguvos“ muzikantams, kuriame šokti galės visi, nesvarbu - kad ir nemokantys. Taip mes prisidėsime prie akcijos „Visa Baltica šoka”. Šiemet trijų Baltijos šalių - Lietuvos, Latvijos ir Estijos - miestuose ir miesteliuose, aikštėse, kiemuose ir salėse, gamtoje ir namie - visi šoksime kartu.
Džiaugdamiesi beveik sugrįžusiu į savo vėžes gyvenimu ir galimybe laisvai išeiti į viešąsias erdves, skelbiame, jog smagi ir turininga akcija „Visa Lietuva šoka“, šį rudenį peraugusi į akciją „Visa „Baltica“ šoka“, vyks rugsėjo 22-ąją (Palangoje rugsėjo 18 d.), Baltų vienybės dieną. Šiais metais, Lietuvai organizuojant Baltijos šalių forumą „BALTICA-Web – 2021“, akcija taps tradicinių šokių švente, vienijančia ne tik Lietuvos, bet visų trijų Baltijos šalių šokėjus.
O ar žinote, kokį bendrą šokį turi visos Baltijos šalys?