Rugsėjo 18 d. 17 val. bibliotekoje vyks Dainiaus Sobeckio knygų „Kryžiaus užraktu“ ir „Lozoriaus evangelija“ pristatymas. Renginyje dalyvaus poetas, filologas, knygų redaktorius Danielius Milašauskas.

„Lozoriaus evangelija“ – tai pirmas Dainiaus Sobeckio romanas, distopiškai vaizduojantis kas laukia pasaulio, jei jame nebeliktų kultūros ir jos apraiškų. Pagrindinis romano veikėjas archeologas Martynas Jedenkus paliečia Longino ietį ir suranda niekam nežinomą Lozoriaus evangeliją, nuo tada pasaulis pradeda lėkti geometriniu pagreičiu destrukcijos link. Pradėjus dingti kultūriniams artefaktams žemėje, Martynas su savo draugais – pianiste Julija ir jos broliu rašytoju Dariumi Baltokais – aiškinasi, kur atsidurs pasaulis, jei artefaktų dingimas nesustos. Jų laukia egzistenciniai klausimai, skubėjimas ir nuotykiai, nuvesiantys juos iki Vatikano koridorių ir neprognozuojama apokalipsės kryptimi.

„Kryžiaus užraktu" – ketvirtoji Dainiaus Sobeckio poezijos knyga. Tai tarsi raktas į nūdienos nukrikščionėjančio žmogaus egzistenciją. Taupūs tropai, bet originali metaforika, negailestingas sarkazmas, egzistencinis groteskas, žmogaus netvarumas ir trumpalaikiškumas, nykimo ir kosmoso gretybė. Ryškus vitalizmas, revizuojančios krikščioniškąją filosofiją idėjos, šmaikšti ironija ir autoironija, su lyrika konfrontuojanti antilyrika. Visa tai sunaikina įprastą poetinio pasaulio erdvę, tačiau sukuria tik autoriui būdingą atmosferą.