Prancūziškų filmų festivalis ŽIEMOS EKRANAI / ECRANS D'HIVER vasario 7-9 d. atkeliauja į PALANGOS GINTARO MUZIEJŲ!
Festivalio organizatorius - Prancūzų Institutas Lietuvoje / Institut Français de Lituanie. Seansai NEMOKAMI, registracija nereikalinga, filmai rodomi edukacijų salėje.
VASARIO 7 D. 17 VAL. filmas EDMUNDAS (EDMOND)
Režisierius: Alexis Michalik/ Vaidina: Thomas Solivérès, Olivier Gourmet, Tom Leeb, Lucie Boujenah, Mathilde Seigner, Clémentine Célarié, Igor Gotesman
Istorinė komedija/ Originalo kalba: Prancūzų k./ Subtitrai: Lietuvių k./ 2018, 110 min./ Prancūzija, Belgija/ N-7
1897-ieji metai, svaigus ir bohemiškas Belle Epoque laikmetis Paryžiuje. Jauną rašytoją Edmond’ą Rostand’ą kamuoja įkvėpimo stygius, jau antrus metus jis nieko neparašo. Kai garsus aktorius Constant’as Coquelin’as paskelbia vaidinsiantis jo naujoje pjesėje, rašytojui nelieka nieko kito, tik sukurti naują veikalą... per tris savaites!
Po stulbinančios sėkmės sulaukusio to paties pavadinimo spektaklio, aktorius, scenaristas, rašytojas ir režisierius Alexis Michalik’as nuotaikingą ir elegantišką pjesę apie teatro užkulisius ir kūrybą taip pat sėkmingai perkelia į didžiuosius ekranus.
Aktorius, scenaristas, rašytojas, teatro ir kino režisierius Alexis Michalik’as (1982) Prancūzijoje išgarsėjo su labai sėkmingais autorinių pjesių pastatymais Paryžiaus teatruose, buvo ne kartą apdovanotas prestižiniuose Molière‘o teatro apdovanojimuose. Pagal pjesę, tuo pačiu pavadinimu, filmas Edmundas (2018) – tai pirmas ir labai sėkmingas režisieriaus bandymas užkariauti kino pasaulį. Filmas sulaukė puikių kino kritikų ir publikos vertinimų Prancūzijoje.