Sausio 18 d. 17 val. pirmasis šių metų muzikos vakaras kurhauze su Vilniaus muzikos mėgėjų simfoniniu orkestru!

Šio orkestro istorija prasidėjo dar 1960 metais, kai maestro Ramutis Balčiūnas subūrė Vilniaus jaunimo simfoninį orkestrą. Po metų, jam išvykus dirbti į Druskininkus, profesorius Povilas Bekeris iš grojusių jaunimo orkestre muzikantų bei kitų muzikos entuziastų subūrė saviveiklos pagrindais veikiantį orkestrą, kuriam netrukus savivaldybė suteikė garbingą „Vilniaus“ vardą. Susiklosčius lemtingoms aplinkybėms 1983 metais orkestro vadovu tapo žymus chorų dirigentas Česlovas Radžiūnas, kuris su orkestru dirbo iki pat 1990 metų. Nutrūkus finansavimui, orkestras iširo, tačiau muzikantų draugystė nenutrūko, tad 1998 metais su tuomet dar Vilniaus konservatorijos studento Tado Šileikos pagalba orkestras atgimė ir atnaujino ankstesnę veiklą.

Orkestras unikalus ne tik dėl praeities. Šiandien tai nepriklausomas, kategoriškai bet kokios komercijos atsisakantis kolektyvas. Didžiąją jo repertuaro dalį sudaro retai skambantys ar Lietuvoje dar negirdėti kūriniai, tačiau tai nesutrukdo į gerbėjų gretas pritraukti vis naujų, kartais net su klasikine muzika prasilenkiančių žmonių.
Kaip ir ankščiau, orkestre groja įvairaus amžiaus ir profesijų muzikos mylėtojai, o kartu pamuzikuoti noriai sutinka ir ryškiausi Lietuvos atlikėjai.

Programa:
Derek Bourgeois - Simfonija Nr. 53 c-moll op. 288
Isaac Albeniz - 6 Baladės

Solistė Rasa Juzukonytė (sopranas)
Dirigentas Tadas Šileika

KONCERTAS NEMOKAMAS