Gruodžio 1 d. (sekmadienį), 15 val. muziejuje skambės muzika džiaugsmingam laukimui. Šventiniame šių dienų šurmulyje, tarp pirkinių, dovanų ieškojimo kurorto muziejus kviečia stabtelėti ir visiems kartu pasiklausyti puikios muzikos.

Pradžiuginti klausytojų ausis ir širdis pirmąjį Advento sekmadienį mielai sutiko Edmundo Jucevičiaus vadovaujamas Palangos kamerinis choras (koncertmeisteris – Vincas Paulauskas). Šis tik penkerius metus gyvuojantis kolektyvas jau gali didžiuotis garbingais laimėjimais. 2017 m. choras dalyvavo Kroatijoje, Poračo chorinės muzikos festivalyje; 2018 m. buvo įvertintas aukso diplomu mišrių chorų kategorijoje Prahoje festivalyje-konkurse „Praga Cantatat 2018“; o šiais metais kruopštus darbas repeticijose atvedė į sėkmę Graikijoje. Choristai iškovojo aukso (folk chorų kategorijoje) ir sidabro (pajėgiųjų chorų kategorijoje) diplomus.

Koncerte taip pat dalyvaus viešnia iš Vilniaus, Danijos Kopenhagos Karališkosios muzikos akademijos stažuotoja, koncertuojanti ne tik Lietuvoje, bet ir  Rusijoje, JAV, Suomijoje, Danijoje, Švedijoje ir kt., smuikininkė Paulina Daukšytė, bei Palangos meno mokyklos mokinys, respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas akordeonistas Mantas Leonardo Lizzi (mokytojos ekspertės Nijolės Daukšienės akordeono klasė).

Muziejaus salėje skambės Leonido Abariaus, Karlo Dženkinso, Džono Riuterio, Astoro Piacolos ir kitų autorių kūriniai.

Maloniai kviečiame

Renginys nemokamas