Koncertų ciklas „Muzikos vakarai kurhauze”.
Vera Nebylova (violončelė, Rusija) ir Simona Zajančauskaitė (fortepijonas, Lietuva)

Nuo žaismingų variacijų violončelei ir fortepijonui, kurias sukūrė Liudvikas van Bethovenas susižavėjęs Mocarto opera „Užburtoji fleita" iki dramatiškų išgyvenimų pripildytos Dmitrijaus Šostakovičiaus muzikos – tokią programą pristatys dvi talentingos jaunosios kartos atlikėjos - Vera Nebylova, Yuri Bashmet jaunimo orkestro violončelių grupės koncertmeisterė ir pianistė Simona Zajančauskaitė, aštuonių respublikinių ir devynių tarptautinių konkursų laureatė, nuolatinė meistriškumo kursų dalyvė.

Programa:
L. van Beethoven 7 Variacijos “Bei Männern, welche Liebe fühlen” tema WoO 46
L. Janacek “Pohadka”
D. Schostakovich Sonata violončelei ir fortepijonui d-moll
J. Ducros “Encore”


VERA NEBYLOVA savo muzikinį kelią pradėjusi Kaliningrado S. Rachmaninovo aukštesniojoje muzikos mokykloje, nuo 2017 m. mokosi Briuselio karališkojoje konservatorijoje, prof. J. Reuling klasėje. Violončelininkė yra daugelio tarptautinių konkursų laureatė, aktyviai koncertuoja klasikinės muzikos scenoje, yra pasirodžiusi Italijoje, Rusijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose.


Prestižinės Sankt-Peterburgo N. Rimskio-Korsakovo konservatorijos absolventė (prof. N. Serioginos klasė) pianistė SIMONA ZAJANČAUSKAITĖ yra ryški šių dienų atlikėja: ji aktyviai koncertuoja ir kaip solistė, ir įvairių kamerinių ansamblių sudėtyje. Kamerinės muzikos magistro laipsnio studijos Vokietijos Veimaro F. Liszt aukštojoje muzikos akademijoje paskatino atlikėją gilintis į kamerinės muzikos atlikimą ir subtilybes.
Simonos muzikinį kelią praturtino susitikimai ir pamokos su Maestro M. Rostropovich, Prof. L. Berman, Prof. J. Drake, A. Debrus, Prof. M. Spangenberg, Prof. S. Urivaev, Prof. T. Steinhofel. Prof. S, Lehmstedt, Prof. L. Natochenny, Prof. V. Gornostayeva, Prof. M. Rubackytė.
Nuo 2007 m. kartu su seserimi smuikininke Justina Zajančauskaite savo gimtajame mieste Simona rengia ir organizuoja „Rokiškio klasikinės muzikos festivalį”.
2005–2010 m. S. Zajančauskaitė buvo M. Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ stipendininkė, 2013–2014 m. laimėjo Ernsto Freibergero fondo apdovanojimą „Deutschlandstipendium“. Už pasiekimus muzikoje Simona yra apdovanota Prezidento V. Adamkaus premija.

Bilieto kaina: 10 Eur
Bilietus platina: ticketmarket.lt
Likus valandai iki koncerto, bilietai parduodami renginio vietoje.